Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '17

 
Kategori
Magazin
 

Şefkat Yerimdar’ın Oyuncusu Başak Parlak’a Sevenlerinden Anlamlı Doğum Günü Hediyesi

Şefkat Yerimdar’ın Oyuncusu Başak Parlak’a Sevenlerinden Anlamlı Doğum Günü Hediyesi
 

Ünlülerin sevenleri onlara sevgilerini göstermek için pek çok şey yaptığını biliyoruz. Özellikle ünlülerin doğum günlerinde bu sevgilerini duyurmak için videolar, klipler vb benzeri yöntemler kullanıyorlar.

Ancak son dönemde fanlar sosyal farkındalık yaratan işlere imza atarak hem sevgilerini dile getiriyor hem de anlamlı bir dokunuşta bulunuyorlar.

Kimisi Afrika’da su kuyusu açıyor, kimisi bir aş evine bağışta bulunuyor, kimisi çocukların kalbine dokunup bayramlık kıyafet hediye ediyor, kimisi bir köyün kaldırım taşlarının yapılmasına katkıda bulunuyor, kimisi barınaklardaki hayvanlara yiyecek yardımında bulunuyor, kimisi kitap kampanyası başlatıp kütüphanesi olmayan bir okula kütüphane kuruyor, kimisi hastanede eksikleri tamamlıyor bir odaya ünlünün adını veriyor.

Bu yaptıkları etkinlikleri çokça ünlülerin doğum gününde ona sevgilerini dile getirmek adına yaparken öte yandan sosyal sorumluluk adına da ellerini taşın altına sokup önemli bir farkındalık yaratıyorlar.

Bazen bir Vakıf, bazen bir dernek, bazen sağlık bakanlığı, bazen milli eğitim tarafından sertifikalandırılan bu faaliyetler ünlü adına yapılırken fanlar da bu sertifikaları sevdikleri ünlüye hediye ediyorlar.

Yani onlar sevdikleri oyuncuya bu etkinliklerle sevgilerini dile getiriyor hediyelerini veriyorlar.

Tüm bunları sevdikleri ünlü adına kurdukları internet sayfası üzerinden organize olarak yapıyorlar. İşin ilginç yanı bu zamana kadar yapılan bu etkinliklere imza atan fanların çoğu oyuncu fanı. Yani müzik piyasasına bakınca şu kadar takipçili, bu kadar takipçili sosyal mecralı fanları çok şarkıcılar varken bu tür farkındalığa imza atan şarkıcı fanlarının isimleriyle karşılaşmıyoruz. Kısmen tek tük varsa da oyuncu fanları kadar yoğun şekilde bu tür etkinliklerin içinde değiller.

Genel anlamda gördüğüm, öne çıkan isimler oyuncuların fanları.

Bunların arasında da her yıl doğum gününde bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza atan, sürekliliği olan isimlerden öne çıkanlar ise Bergüzar Korel, Tuba Büyüküstün, Fahriye Evcen, Engin Akyürek  fanları olarak görülüyor. Son dönemde Serenay Sarıkaya, Kerem Bursin, Hazal Kaya, Elçin Sangu, Selin Şekerci, Seçkin Özdemir, Barış Ardunç ve Özcan Deniz fanlarının da sadece doğum günü kutlaması değil sosyal sorumluluk faaliyetleri ile doğum günü etkinliği yaptığını görüyoruz.

Zaman zaman fanların bu sevgilerini dile getiriş şekillerine bazen haber olarak, bazen de sayfamda yer veriyor, bu koca yürekli insanların anlamlı hareketlerini herkesin duymasını istiyorum.

Onlar sevdikleri oyuncuları mutlu ederken aslında bilerek ya da bilmeyerek bir yerde onları farkında olmaya çağırıyor. Sosyal sorumluluk ufkuna ışık utuyor. Bir yerde yol gösterici oluyor.

Bu anlamda ünlülerin fanların bu etkinliklerinin içinde yer alması sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yukarıda saydığım pek çok isim yılların oyuncusu, pek çoğu sosyal sorumluluk adına isimlerini dünyaya duyurmuş işlere imza atmış isimler. Fanların yaptığı bu etkinliklere de sahip çıkıyorlar.

Yeni oyuncular da fanların onlara gösterdiği bu ışığa dikkat etmeli bu farkındalığa sahip çıkmalı çünkü fanların bu hareketleri sıradan bir hareket, öylesine yapılmış işler değil. Siz ne kadar sahip çıkarsanız onlar da o kadar ellerini taşın altına koyan farkındalıklara imza atar,  devamlılıkla yürütürler.

Örneğin Bergüzar, Tuba, Fahriye ve Engin gibi her yıl yeni bir sosyal sorumluluğa fanların soyunma nedenlerinin başında oyuncuların fanlarının bu jestlerine sahip çıkması olmuştur. Kendileri de pek çok alanda farkındalığa imza atan bu oyuncular aynı zamanda fanlarının da farkındalığına katkı sağlamıştır. Yani bir anlamda örnek olmuşlardır fanlarına. Ve fanlar da bu tür etkinliklere yönelmiş onların sahiplenmesiyle de devamlılıkla her yıl farklı bir işin içinde yer almışlardır. 

Her ne kadar medya pek çok anlamı içinde barındıran bu etkinlikleri görmezden gelse de benim nazarımda değeri büyük etkinliklerdir bunlar bu anlamda da mümkün olduğunca yer vermeye çalışıyorum.

Bu yazımda da onlardan birine yer vermek, bu anlamlı doğum günü etkinliklerinden biriyle yeni kurulmuş bir fan grubunu duyurmak istiyorum.

Bu isim Şefkat Yerimdar dizisinde Esin karakterine hayat veren oyuncu Başak Parlak. Uzun yıllardır ekranlarda olan, Doktorlar, Bugünün Saraylısı, Fatih Harbiye gibi dizilerle ismini duyuran, uzun süre konuşulan sinema filmlerinde yer alan oyuncu izleyicinin kalbine dokunmayı başarmış hızla hayran kitlesi oluşturmuş bu zaman zarfında.

Öyle ki adına hayran sayfaları kurulmuş, etkinlikler yapılmaya başlanmış.

Geçtiğimiz ay doğum günü olan oyuncu adına Başak Parlak World (başakparlakworld) sayfası kuran fanlar bu sayfa üzerinden bir etkinlik başlatıp oyuncu adına Lösev’e bağışta bulunmuşlar.  Kimi kumbarasını kırmış, kimi cebindeki son parayı vermiş, kimi okul harçlığını verip okula yürüyerek gitmiş. Özetle bu etkinliğin amaca ulaşması için gönüllerini ortaya koymuşlar. Ve sonunda kısa sürede kasım ayı bitmeden etkinliklerini yerine getirip lösemi hastası insanların ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkıda bulunmayı başarmışlar. Lösev bu anlamlı dokunuşu sertifikalandırmış Başak Parlak World sayfasına teşekkürlerini iletmiş. Onlar da bu sertifikayı Başak Parlak’a ulaştırarak onu mutlu etmek istiyor.

Amaçları bundan sonra hep bu tür anlamlı şeyler yaparak insanların hayatlarına dokunmak aynı zamanda sevdikleri oyuncuya da bu yolla sevgilerini hissettirmek, onu mutlu etmek.

Bunu da fazlasıyla başarıyorlar.

İşte o anlamlı fan hareketini taçlandıran Lösev'in verdiği sertifika;

   

Ben de Başak Parlak Word sayfasını bu anlamlı hareketlerinden dolayı tebrik ediyor Başak Parlak’a da nice yıllar diliyorum.

Her ünlünün fanlarına da bu tür fan hareketlerinin örnek olmasını diliyorum ve tabiî ki medyayı sosyal sorumluğun sesi olmaya davet ediyorum. Ünlülerin orada, burada, şuradaki skandallarının peşinde koşacaklarına biraz da anlam barındıran faaliyetlerine ve fanlarının yaptıklarına odaklansınlar ki insanlığa değer katsınlar…

oyatekin@gmail.com                                         

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

Oya Tekin/ Engelliler Haber ve Bilgi Portatalı Yaşadıkça.com köşe yazarı

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..