Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Şehir Antalya yollar İngiltere...

Şehir Antalya yollar İngiltere...
 

Antalya Elmalı mh. 14.sok Subaşı caddesi yeniden düzenlendi. Antalya büyük şehir belediyesi tarafından tek yön olan yol çift yöne çevrildi. Çevrildi çevrilmesine fakat İngiltere misali, kuzeye akan yol soldan, Güneye akan yol ise sağdan gitmekte. Esnaf ve halk şaşkınlıkla izledi olanları. Yol çalışmaları devem ederken Halkın aklına değişik sorular gelmişti. Bunlardan birisi "Neden bu yol bu kadar kötü hale getirildi? "

Bu sorulara cevap üretmek aldığım istihbaratlara bağdaş...

Birileri dedi ki (Trafik üzerinde yetkili bir dost) Akp il başkanlığı yolun çift yönlü olmasını istemiş. Sebebini sordum kendisi "Yolu çift yön yaptıklarında Hem il binası önüne gidişler kolaylaşacak, hemde çift yön yapılan yollar Büyük şehir belediyesine Dahil ediliyor."

Bunları duyunca aklıma ilk gelen Elmalı mahallesinin Murat paşa belediyesine bağlı olduğu idi. Yani CHP kanadına. Oradaki esnaf vergilerini Murat paşa belediyesine ödüyordu. Şimdi ise aklımda soru işaretleri var artık esnaf vergilerini büyük şehir belediyesine mi ödeyecek (Büyük şehir belediyesi AKPden)? Ruhsatta değiştirecek mi? (Reklam vergisi gibi.)

Bu soruların yanıtını bilmem ama cadde kazalara gebe. Yayalar nereden geçeceklerini ne yapacaklarını bilmiyor. Araçlar ise, bir ters yönde onlara göre düz. Bir düz yönde ki onlara göre ters. Şimdiden şöförler arasında araçlarından inip kavgalar başladı. Kavga bir yana bugün bir araç yayaya çarpıyor. Ne yazık değil mi? Şehiri, trafiği düzelteceğim diyenler 5-6 aracın yanyana rahatlıkla geçiş yapabileceği yolu mahvettiler. Belediyeler halka hizmet eder, vekillerde milletin vekilleri. Lakin şu sıralar kimin kime vekillik, kime hizmet ettiği belli değil.Seçim arifesi birşeyler yapılıyor ama serseri kurşun misali neyi vuracağı, ne zaman vuracağı belli değil. Sayın Başbakanın Antalya'da gururla açmış olduğu alt geçitlerin halini sonra anlatacağım. Menderes beyin eşinin dizayn ettiği belediye otobüsü duraklarını unutmakta mümkün değil. Hepsi sıra ile bloglarımda yer alacak resimleri ile...

 
Toplam blog
: 60
: 506
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Yazmak, gerçekleri belgeleri ile dile getirmek, yorumlarımı sizlerle paylaşmak için buradayım. Antal..