Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

Şehit haberlerine sansür mü var?

Şehit haberlerine RTÜK tarafından kısıtlama talebi yapıldığı haberi tüylerimi diken diken etti. Haberin gerçeklik boyutunu bilmiyorum. Haberlerde duymadım. Ancak dün akşam Fox TV'de yayınlanan Reha Muhtar'ın sunduğu "Çapraz Ateş" programında dillendirildi olay.
İddiaya göre RTÜK Başkanı TV kanal yöneticilerini yemeğe davet etmiş. Yemekte şehit haberlerinin çok abartıldığını, cenazelerde hükümete tepki gösterildiğini ve bazı siyasi partilere rant sağlandığını, bunun da haksız rekabete neden olduğunu, bundan dolayı 5'ten az şehit olaylarının haber yapılmamasını istemiş.
İddia doğru mu bilmem. Başbakan'ın haberlerin abartıldığı yönünde daha önce yorumu olmuştu. Bu da iddia ile örtüşüyor. Ama eğer doğruysa büyük bir ayıptır bu.
RTÜK başkanının talimatları nereden alacağı belli. Hükümet şehit ve cenazelerinden neden rahatsız oluyor. Bu şehitler başka bir hükümet ve Devlet için mi çarpışıyor. Şehit cenazeleri polislere kameralar ile izletip yüreği yanan insanlar hakkında soruşturmalar açılıyor. Diğer tarafta Apo ve PKK bayrakları ile gösteri yapanlara ne yapılıyor peki?
"5'ten az şehit" olaylarının haber yapılmaması istenmiş iddiaya göre. Bu vatan için 1 can dahi gitse bizim yüreğimiz yanıyor. Halkı bundan haberdar etmeme isteği neden?
Bu halk bunun hesabını, sandıkta soracaktır...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..