​ Şehr-i Ramazan / Ramazan / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Ramazan
 

Şehr-i Ramazan

Şehr-i Ramazan
 

YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Ramazan geldi hoş geldi ruhumuza sevinç, soframıza bereket, tüm insanlığa huzur, sadakatli ve sabırlı günler getirdi.

Bu ayın Cenâb-ı Hak katında müstesna bir yeri vardır. Yüce Rabbimiz kendisine muhatap olarak seçtiği kullarına sonsuz rahmetini bu ayda kullarına bahş etmiştir. Başta Kur'ân-ı Kerim olmak üzere! Tevrat, Zebur ve İncil gibi diğer semavî kitapların da bu ayda indirilmiş olması, bu günlerin kıymet ve kutsiyetini artıran diğer bir husustur

Ramazan ayının kutsiyet ve bereketini bildiren şu hadis-i şerifi birlikte okuyalım. Peygamber Efendimiz bu hususu geniş anlamda anlatmıştır.

Selmân-ı Fârisî (r.a.) anlatıyor:
Resul-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam Şaban ayının son günlerinde bize irad (bağış) ettiği bir hutbede şöyle buyurdu:

"Ey insanlar büyük ve mübarek bir ay yaklaştı, gölgesi başınızın üstüne düştü. Bu öyle bir aydır ki, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi vardır. Allah o mübarek ayın gündüzlerinde orucu farz, gecelerinde nafile namazı meşru kıldı. Bu ayda küçük büyük bir hayır yapan insan, başka aylarda bir farz eda etmiş gibi sevap alır.
Bu ayda bir farzı yapmak, başka aylarda yetmiş farz yerine geçer.
Bu ay Allah için açlık ve susuzluğun, tat ve ibadetin meşakkatlerine sabır ve tahammül ayıdır. Sabrın karşılığı da cennettir.
Bu ay yardımlaşma ayıdır.
Bu ay müminlerin rızkını arttıracak aydır.
Bu ayda her kim oruçlu bir mümine iftar edecek bir şey verirse, yaptığı bu iş günahlarının bağışlanmasına ve Cehennemden kurtulmasına sebep olur. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmeden onun kadar sevaba kavuşur."

Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da Cehennemden kurtuluştur.
Bu ayda kim kölesinin (işçi ve hizmetçisinin) işini hafifletirse, Allah da onu affeder ve Cehennemden uzak tutar.
Bunun için bu ayda şu söyleyeceğim dört hasleti fazlasıyla bulundurmaya çalışınız. Bu dört hasletten ikisi ile Rabbinizi razı edersiniz, diğer ikisinden ise hiçbir zaman ayrı kalamazsınız.

Rabbinizin rızasına sebep olan hasletlerin birisi, kelime-i şahadete devam etmeniz, diğeri de Allah'tan mağfiret dilemenizdir.
Vazgeçemeyeceğiniz iki hasletin biri Allah'tan Cenneti istemek, diğeri de Cehennemden Allah'a sığınmaktır.
Her kim oruçluya bir yudum su verirse, Allah da ona benim mahşerdeki havuzumdan öyle bir su içirecektir ki, Cennete girinceye kadar bir daha susuzluk çekmeyecektir


Hadis-i şerifte’de belirtildiği gibi bu ay insanlık hayatında en kutsal ay olarak nitelendirildiği kadar yardımlaşmanın da önemli öldüğü devamlı insanlığa yararlı işlerle uğraşılması gerektiği hatırlatılmaktadır. Ramazan ayı Mağfiret ayı olmakla birlikte kulluk görevlerinin de en son saflara kadar çıktığı ibadet ayıdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm insanlık âleminin bu kutlu ayını tebrik ederek, insanı insanca yaşamaya, insanın insana değilde yaradanına ibadet ederek huzura ulaşmasını Yüce Mevla’dan Niyaz ediyorum.

RAMAZAN-I ŞERİFLERİNİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Şakir Hakan GÜKŞEN

Sağlık Memuru

11.09.2007

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..