Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Şehrin en tatlı köşesi: Wa'full - Waffle tüketimi

Şehrin en tatlı köşesi: Wa'full  - Waffle tüketimi
 

Şehrin en tatlı köşesi : Wa'full - Waffle tüketimi


Oldukça tatlı bir röportajla yine karşınızdayım, gıda alanında yazdığım köşe yazılarımın dışında arada böyle şeyler yapıyor olmak hem beni hem sizi mutlu ediyor biliyorum. Bugün köşemize bir “ tatlı “ konuk oluyor ve siz okuyucularla buluşuyoruz.

Tatlı bir röportaj derken şaka yapmadım, gerçekten tatlı.

Waffle, ülkemize 2000’li yıllarda gelen tatlı bir lezzet ve daha doğrusu kültür. Kendisine özel hamuru, çikolata ve meyvesiyle ahenk sağlayan bir tat. Bazı tüketiciler eskiden beri waffle hayranıyken bazıları ise yeni tanışıyor. O çok sevdiğimiz Geleneksel Türk tatlılarımızın dışında,farklı bir kategoride yer alıyor waffle. Her gıdada olduğu gibi kimi “ Bu lezzet harika, tam benlik ” derken kimi de “ O kadar da güzel değil sanki. “ yorumlarını yapabiliyor. Fakat “ Bir işi en iyi onu layığıyla yerine getiren bilir.düşüncesiyle ,bu röportajı yapmaya karar verdim.

Sezer Bey, siz tüketiciler için sorduğum soruları, özenle cevapladı.

Waffle üretimi sizin için ne ifade ediyor?

Kişiye özel, tercihlere bağlı bir tat oluşturmaya dayanıyor waffle. Bu gıda bizim istediğimiz gibi değil de, tüketicinin istediği şekilde hazırlanıyor. Bu açıdan insanların seçtiği içerik ve doğrultuda bir gıda oluşturmak bizim için oldukça keyifli.

Waffle’ınızın orjinalliğini ve meşhur lezzetini neye bağlıyorsunuz peki?

Waffle’ın özel bir hamuru var, bu hamurla birinci sınıf çikolatayı harmanlayarak bu meşhur lezzeti sağlayabiliyoruz. Tabi ki bu kadarla kalmıyor, üzerine konulan meyve ve ilaveleri ( dondurma, antep fıstığı,fındık, fıstık. gibi) özenle seçiyoruz, bu standardı sürekli korumaya çalışarak orjinalliği sağlıyoruz.

Peki neden başka bir gıda değil de waffle üretimini tercih ettiniz?

Ülkemizde çikolata ile ilgili olan ürünlere duyulan ilgi bu işe yönelmemi sağladı, aynı zamanda bu ürünün kendi içinde varyasyonlarının olması da tercih sebebim. Ülkemize 2000’li yılların başında giren bu ürünün üzerine yoğunlaşmak bana keyif veriyor.

Bunca yıl Manisa’da tanınmanız ve tercih edilmeniz söz konusu. Neler hissediyorsunuz?

Bu kültürün Manisa’da bizimle birlikte duyulması ve hala aynı tonda devam ediyor olması tabi ki mutluluk verici. Teşekkür ederim.

Sezer Bey, bu sokağa girildiğinde veya dükkanın önünden geçerken “ Waffle kokusu “ çoğu kişiyi cezbediyor. Tüketicilerin sizden beklentileri neler, bu beklentileri karşılayabiliyor musunuz?

(Gülüyor. ) Tüketiciler, güzel bir kokuyla karşılaştıkları için öyle bir ürün bekliyorlar. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz tabi.

Son olarak tüketicilerimize bir mesajınız var mı?

Müşterilerimizin ağzında güzel bir tat bırakmak ve onları mutlu edebildiğimiz için ve bunu da bize gösterip hissettirdikleri için onlara teşekkür ederiz. Bize uğramaya fırsatı olmayan müşterilerimizi de sevgiyle bekliyoruz.

“ Farklı seçeneklerle sonsuz tatlar oluşturmak… “

Sorularım bittikten sonra waffle yapılan alana geçiyorum, kullanılan meyveler ve malzemeler özenle seçilmiş ve düzenli bir biçimde yapılmaya hazır bekleniyor. Çeşit çok fazla, “ Ne isterseniz o var. “ düşüncesiyle bir hazırlık içerisine girildiği belli. Oradaki menüye göre tercihinizi, tek meyve yada iki ,üç meyveden yana kullanabiliyorsunuz. Çikolatanızı da seçtikten sonra en kısa sürede sizinle buluşuyor bu tatlı. Gerisi size kalmış, afiyet olsun.

Sezer Bey’e ve Wa’full ailesine bu tatlı, içten röportaj için teşekkür ederim.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Sağlıkla kalın!

Not :  “ Şehrin en tatlı köşesi demişler, doğru. “

                                                                               Gıda Mühendisi-  Nermin Özge BİLGE

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..