Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Şeker Bayramı'nda kurban kesmek...

Şeker Bayramı'nda kurban kesmek...
 

AKP iktidarının aidat desteği ile nicel olarak büyüyen(!)Memur-Sen, Ramazan/Şeker Bayramı öncesi emekçilerden kurban kesti!

Siz bakmayın 2013 dünyasında yaşadığımıza, aldanmayın; kamu çalışanını toplu sözleşme masasında kurban eden sendikal anlayışın, Tanrılara insan kurban eden ilkel toplum kafası ile genelde bir fark yok.

Haksızlık etmeyelim, eski çağlarda tanrılara kurban edilen insan, bugünün ilkel/ilkesiz sendikacılık anlayışı ile iktidarlara kurban ediliyor!

2010 referandumunda  “evet”  çıksın diye AKP iktidarının sözcüğüne soyunan Memur-Sen Genel Başkanı’nın söylediklerini anımsadıktan sonra memurun nasıl kurban edildiğini anlatmaya devam edelim. Gündoğdu anayasa değişikliklerinin geçmesi için 2001 yılında 4688 sayılı yasa çıktı. O tarihten beri hükümetlerle uzlaştığımızda, toplu görüşme masasında attığımız imzalar Bakanlar Kurulu'nun onayına tabi tutuluyor. Bu kararı, Bakanlar Kurulu genelde onaylamıyor. Bakanlar Kurulu'yla uzlaşamadığımızda yasa gereği Uzlaştırma Kurulu'na başvuruyoruz. Uzlaştırma Kurulu tarafından verilen kararlar yine hükümet tarafından birçok kez onaylanmadı, askıda kalan kararlar oldu. Uzlaştırma Kurulu'nun verdiği kararlar geçerli olsaydı, şu an memurlar yüzde 17 daha fazla zam almış, onlarca sosyal sorun çözülmüş olacaktı.”(1Eylül 2010 tarihli haberin linki için BURAYA tıklayınız) demişti.

Referandum geçerse memur Toplu Görüşme değil, Toplu sözleşme yapacaktı! Yalnız, Toplu Sözleşme yapmak için iktidar karşısında biat etmeyen, üyelerini kurban etmeyen gerçek sendikalara ihtiyaç vardı.

 Arefe günü Memur-Sen yasal süre dolmamasına rağmen kapalı kapılar arkasında hükümet ile anlaşması, kamu çalışanının hakları için mücadele edecek gerçek sendikaya olan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne serdi.

Bayram öncesi müjde gibi sunulan anlaşmaya göre kamu çalışanı %3’lük zamlara mahkum edildi.

2011/2012 görüşmelerinde memurun %17’lik hak kayıplarını gündeme getirmeyen yetkili sendika başkanı 2013’te de şaşırtmadı. Gündoğdu iktidar ile anlaşarak; internette yayınlanan haberlere yorum yazan yurttaşların ifade ettiği gibi önümüzdeki dönem vekilliği garantiledi!

Memur-Sen üyeleri memura zam haberlerinin altına yazdıkları yorumlarda “Bayram sonrası istifa edeceklerini” yazdılar.

KESK, Kamu-Sen üyelerinden memurun iktidara kurban edilmesine büyük tepki vardı.

1Ağustos’tan 31 Ağustos’a kadar sürmesi gereken Toplu Sözleşme Görüşmeleri hükümetin 6 Ağustos’ta yaptığı teklifi bir gün sonra Memur Sen'inaynen kabul etmesiyle sonlandı! Birgün önce hükümetin teklifine sert tepki gösteren(!) “bu teklif memurları sokağa davet etmektir”  diyen Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, 31 Ağustos’a kadar sürmesi gereken yasal hakkı kullanmadı, pazarlık bile yapmayarak varoluşu gereği AKP iktidarına memuru kurban etti, “sattı”!

Kurban, Şeker/Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun…

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..