- Kategori
- Yemek - Mutfak
Şekerpare tarifi
En sevdiğim tatlılardan biri olan şekerpare tarifi ile karşınızdayız. Şerbetli bir tatlı olan şekerparenin yapımı oldukça kolay ve zahmetsiz. Gelin şimdi şekerpare nasıl yapılır? hep birlikte öğrenelim.
Şekerpare tarifi malzemeleri;
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için)
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Şekerpare tarifi yapım aşamaları
1- Tencereye şeker, su ve limon suyunu koyup kaynamaya alalım. Şerbetimiz kaynayınca 1 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
2- Un hariç diğer tüm malzemeleri kaba alalım. Biraz karıştırıp unu ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
3- Yağlanmış tepsiye şekerparelerin şeklini verip sıralayalım. Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir karışım hazırlayıp üzerlerine sürelim.
4- 180 derecelik fırında şekerparelerin üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
Şekerpare tarifi çok kolaymış değil mi? Size afiyet olsun..