Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı karnıyarık

Kıymalı karnıyarık
 

Patlıcanı kızartarak yapılan patlıcan yemeklerinin tadına doyum olmaz, kıymalı karnıyarık ise genelde patlıcanların kızartılıp sonra içinin kıymayla doldurulmasıyla yapılan nefis etli, sebze yemeklerinden biridir. Lokantalara gittiğiniz zaman en önce biten yemekler arasındadır. Bu lezzeti evimizde sık sık yaparak sofralarımızı ve midelerimizi şenlendirebiliriz.

Malzemeler:

1 kilo patlıcan

200 gram kıyma

1 adet kuru soğan

2 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet domates

2 tane sivri biber

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

1 tatlı kaşığı kuru nane, kekik ve pul biber

Kıymayı ve patlıcanı kızartmak için zeytinyağı

1,5 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker(kıymayı kavururken koymak için)

Yapılışı:

Önce patlıcanları yıkayıp, alacalı soyduktan sonra yarım saat bol tuzlu soğuk suda bekletilir. Bu arada patlıcanlar beklerken bir tavaya zeytinyağı koyarız ve sırasıyla kıymayı, rendelenmiş soğanı, biberi ve salçayı koyarak kavururuz. Tuz, şeker, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları da ilave ettikten sonra bir müddet daha kavururuz.

Siyah suyu çıkan patlıcanların siyah suyunun akması için bir daha yıkarız ve patlıcanlar çok büyükse ortadan ikiye keseriz. Kuruladığımız patlıcanları varsa teflon bir tencerede, kapağını kapatarak bol yağda üzerine tuz serperek kızartırız nedeni ise patlıcanlar daha iyi kızarır ve etrafa yağ sıçramaz.

Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havlu ile alırız ve ortasını açarak kıymalı harcı doldururuz. Tencereye dizdiğimiz patlıcanların üzerine içine çok az salça koyulmuş 1 su bardağı sıcak su ile pişiririz veya borcam bir tepsiye dizip yine 1 su bardağı sıcak su koyarak fırında pişiririz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..