- Kategori
- Yemek - Mutfak
ŞEKERPARE

Belki durup dururken tatlı yapmak aklımıza gelmez ama ya ramazan günlerinde? Yok canım eski ramazanlarda olduğu gibi oturup da baklava açmanızı beklemiyorum sizden. Çoluk çocuk toplandığımızda bir aile sofrasında ya da konuklarımız geldiğinde onlara şekerpare yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler:
200 gr. margarin(oda ısısında yumuşatılmış)
yarım su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 yumurta(akı üzeri için)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon
Margarin, şeker, yumurta sarısı karıştırılır. Bu karışıma un, vanilya, kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi kıvamında olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Üzerine ceviz yerleştirin, yumurta akına batırın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. 175 derece ısıtılmış fırında pempeleşiyeceğine kadar pişirin. Şerbet için, tencereye koyduğumuz suyun ve şekeri 25 dakika kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ilave edin, soğutun. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin soğuk şerbeti dökün. Şekerpareler şerbetini çekince üzerine şam fıstığı ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN.....