Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Aslan burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2010 Aslan burcu yıllık yıldız yorumu
 

Aslan+Star=Zuhal Olcay


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Aslanlar için 2010 yılı karmaşık ama bir o kadar da ilginç, gizemli bir yıl olmaya aday görünüyor.

Sizin açınızdan yılı ikiye ayırmak mümkün. Geçen yılın hesaplarını görme veya hesapları olduğu gibi bırakma, olanı biteni bir kenara bırakma ve yeni bir sayfa açma yılı diyebiliriz.

Yaşamaya cesaret edenler, hataları da göze alır, değil mi?

Hataları ile doğruları ile yoğun bir yıl yaşadınız geçen yıl. Kiminiz yeni bir aşk buldunuz, kiminiz yeni insanlarla tanışıp yepyeni ortamlara girdiniz, kendinizi yeni ortamlara tanıttınız, oralarda var olma, kendini gösterme mücadelesi içine girdiniz. Kiminiz yeni bir işe girdiniz, tecrübeler size yeni fikirler kazandırdı.

Ve şimdi, o yeni ortam, yeni çevre içindesiniz hala. Tabii kararlarını erken verip yön değiştirenler hariç…

Bu sene pozisyonunuzu, şartlarınızı tahlil edecek, yargılarınızı sınayacak ve ona göre bir tavır alacaksınız.

Belki de yukarıda bahsettiğim gibi, hiç tahlil etmeden, yaşananlar yaşandı, hatası-doğrusuyla yaşanması gerekiyordu, deyip geçmişe bırakacaksınız ve yepyeni bir yola koyulacaksınız veya onun planlarını yapacaksınız.

Yeni bir yola girmek için beklediğiniz fırsat erken gelebilir! Hazır olun derim.

Bazı Aslanlara, aniden gelen, önce şakaya alacakları ama sonra birden ciddileşecek bir fırsat ile, yurt dışı görünüyor kesinlikle. Hem de iyi para kazandıracak bir iş fırsatına benziyor veya yurt dışına yerleşme sonunda önüne gelecek fırsatlar iyi görünüyor. Belki kariyer açısından çok havalı bir şey olmayabilir, istediğiniz standarda uymayabilir ama başka özellikleri cazip gelecek. Artılarını eksilerini tartıp, harekete geçeceksiniz. Ve daha dün şaka gibi, hayal gibi gelen bu düşüncenizi hayata geçirmenin tatlı şaşkınlığını duyacaksınız.

Kiminiz de bir anlık kararla, tayin isteyip başka bir kente gidiyorsunuz. Tası tarağı toplayıp yollara düşeceksiniz.

Veya bunun planlarını kuracaksınız. Seneye pat diye gerçekleşecek olan bir plan bu. Yani, belki laf olsun diye kurulan bir plan gibi görünen, sonra giderek kafanızda evirip çevireceğiniz, aklınızı saracak bir plan.

Mücadele, girişim ve cesaret yıldızı Mars epeydir sizin burcunuzda ve 7 Hazirana kadar kalacak.

Bu gezegen size gerekli olan direnci, yaşama sevincini verecektir, sorunlarınızla mücadele ederken ve sorunlarınızla yüzleşirken. Ancak, tam onun zıttında Kova burcunda insanın kafasını bulanıklaştıran Neptün gezegeni varken, bu mücadeleyi ve yüzleşmeyi pek sağlıklı yapacaksınız gibi görünmüyor.

Mars-Neptün zıt açısına bakınca, Mars cesaretinizi artırmakla beraber, kontrol dışı ve istenmeyen bilinçaltı duygularınız ya da güdülerinizi harekete geçirebilir diyebilirim. İstenmeyen olaylar içinde bulabilirsiniz kendinizi. Yani, bir derdinize çare bulayım derken, o amaç doğrultusunda kişi ya da kişilerle görüşme, konuşma vs birden bambaşka bir yöne kayabilir. Beklenmedik çıkışlarla işi daha da zorlaştırabilirsiniz.

Ya da bir konuda, kendinizi bir kandırmaca içinde bulabilirsiniz. Onaylamadığınız şeylere ses çıkaramayabilirsiniz bir süre. Uyandığınızda yani kendinize geldiğinizde, ben ne yapıyorum diye şaşkınlık ve öfke duyabilirsiniz.

Kafaca aldanmaya ve aldatmaya müsait kaotik ilişkiler sizi bir yere götürmeyecektir kanımca. Belki yanılabilirim, ama gördüğüm bu yönde, sonu belli olmayan, hatta manasız ilişki/ilişkiler. Bu iş ilişkisi olabilir, bir sosyal grup içinde kurduğunuz bir ilişki olabilir veya arkadaşlık veya aşk ilişkisi olabilir.

Kısacası, ikili ilişkileriniz karışık, muğlak, bulanık görünüyor. Ya siz ya da karşınızdaki kişi ya da kişiler gizemli, gereğinden fazla ‘acaba’ları olan biri, sözün özü, ne yapacağı, ne istediği belli olmayan biri.

İyi olasılıkla amaçsız, kötü olasılıkla kendine modern, bohem, özgür ruhlu maskesi seçen, bu şekilde bir tavır içinde olup sizi çaresiz bir duruma sokan biri ya da birileri.

Tabii bu dediğim amaçsızlık veya aldatmaya meyilli olma hali gösteren kişi siz de olabilirsiniz, yukarıda değindiğim gibi. Ne olursa olsun, bu iş kaostan başka bir yere varmaz.

Fazla iyi niyetli Aslanları bu sene yalancı, dolandırıcı, insan kullanan kişilere karşı uyarmak isterim. Siz çok uyanık geçinirsiniz ama aslında, geniş kalbinizle kanmaya da müsaitsinizdir. Üstelik en uyanık kişinin bile kanabileceği bir yıldız pozisyonu mevcutken siz siz olun, her tür ilişkilerinizi aklınızla tahlil etmeyi ihmal etmeyin.

İlişkiler alanı Ağustosa kadar muğlak, sağlam bir zemin üzerinde değil. İlişkileriniz veya bireysel görüşmeleriniz netlik kazanmaya ancak Ağustosta Marsın Terazi burcuna geçmesiyle başlar gibi. Düşünceniz Marsın Teraziden ve üçüncü eviniz üzerinden seyri ile, berraklaşır, kararlarınız yerine oturur ve kısa sürede hızlı ve doğru kararları eyleme geçirebilirsiniz. Ve beklentilerinize ulaşmaya başlarsınız.

Olaylar öyle hızlı gelişecek ve yeni gelişmeler hayatınıza girecek ki, bazınız da yukarıda dediğim gibi eskileri olduğu yerde bırakıp başka eylem alanlarına, başka meşgalelere koşacaksınız. Bıraktığınızda bıraktığınız yerde kalacak, umurunuzda olmayacak. Yaşanmış, yaşanmıştır deyip geçeceksiniz.

Parasal hesaplar sizi alternatiflere sevk edecek. Kiminiz borçlarınızı ödemek için yeni kaynaklar arayacaksınız, belki yakınlarınızdan borç alacaksınız, belki bir bankadan vs. Maddi güvence ihtiyacınız sizi daha kalıcı bir işe veya daha sıkı çalışmaya sevk edecek.

Kimi Aslanlar ise, yeni gireceği iş için, uzak bir mesafeye git-gel yapabilir ya da yerleşebilir. Evden uzaklaşma olacak gibi. Bu geçici bir yerleşme de olabilir, tamamlanması gereken bir süre boyunca başka bir yerde kalmak şeklinde. Bir staj, ya da yeni tayin, ya da kurumda başka bir faaliyet dolayısıyla biraz uzun süreli bir kalma şeklinde, mesela seminer gibi sebepler olabilir. Yapacağınız her ne ise, mesleki bilginize bilgi katacaksınız, tecrübeniz artacak.

Aşk konusu da aynı şekilde gizem ve sıra dışı bir atmosfere sahip. Bu sene, aşktan ziyade, farklı cinsel deneyimler ilgi alanınız olacak gibi. Bazı zincirleri kıracaksınız ya fiziksel olarak ya da kafanızda. Bu konudaki merak alanınız genişliyor. Bu son derece sıra dışı hava içinde size tavsiyem, sağlık, cinsel sağlığa önem vermeyi ihmal etmemenizdir. Mars-Neptün zıt açısı olsun, Jüpiter ve Uranüs gibi merak ve hevesinizi artıran ve imkan yaratan gezegenler olsun gezegenler böyle ilginç açılar yaparken, mikrobik ortamlar ve koşullara dikkat edin derim. Karşınızdaki kişileri de bu hususta tanıyın derim.

Duygusal ilişkiniz muğlak görünüyor. Farklı beklentiler sizi bazı çatışmalara sevk edebilir. Aynı yöne bakabilmek için önce doğru kişi ile mi birliktesiniz, onu anlamanız gerekiyor, sonra empati gerekiyor. Yıldızlar karşılıklı anlamanın zorluğuna işaret etmekte, karşılıklı anlayışı sağlamakta hayli zorlanmaktasınız ya da zorlanacaksınız gibi. Ancak anlayışı sağlamak da zorundasınız ilişkinizi kurtarmak istiyorsanız. Yoksa ilişkinizin içini boşaltıp anlamsız bir hale getirme riski kapıda…

Evli Aslanlar eşleriyle beraber yatırım için yeni arayışlar içinde olacak. Bu sene borçlarınızı zamanında ödemenizi tavsiye ederim, aksi taktirde sorun kontrol dışına çıkacak noktaya gelebilir.

Lüks alım hevesiniz aratacak bu sene. Bu tür bir yatırımı yazdan itibaren karşılayacak güce kavuşabilirsiniz, ama epeyce fedakarlık yapmak kaydıyla.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..