- Kategori
- Yemek - Mutfak
Semizotu çorbası

Semizotu salatası, kıymalı yemeği, zeytinyağlısı, yoğurtlu mezesi ve çorbası yapılabilen son derece faydalı bir sebzedir. Kıymalı semizotu yoğurtla yenilirse daha lezzetli olur, çorbası ise yoğurtla yapılınca daha faydalı ve lezzetli olur.
Malzemeler:
Yarım demet semizotu
Bir yemek tabağı dolusu yoğurt
2 çorba kaşığı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
2 çorba kaşığı un soğuk suda eritilir, daha sonra el blendırı ile yoğurt ve un tekrar çırpılarak pürüzsüz hale getirilir.
Tavanın dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı konulur ve yıkanmış semizotları tavaya konularak iyice kavrulur. Kavrulan semizotları rondo’da incecik oluncaya kadar çekilir.
2 litre su ocağa konulur ve su kaynayınca un ve yoğurt karışımı, tuz ilave edilerek kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyulaşan karışıma semizotu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çorba suyu biraz daha kaynatılır.
Servis yapılan çorba tabağının üzerine arzuya göre kırmızı toz biber veya pul biber serpilir.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.
Semizotunun faydaları:
Buharda pişen bir tabak semizotu bol miktarda MG(magnezyum) ihtiva ediyor ve MS(multipl skleroz) hastalarının ataklarını azaltıyor.
Ayrıca semizotu omega3 zengini bir sebzedir, kanın üre ve benzeri maddelerden arınmasını sağlar.
C vitamini ihtiva eder ve vücudun serinlemesini sağlar, kandaki şeker oranını düşürür.