- Kategori
- Yemek - Mutfak
Et sote(domates soslu)

Et sotenin lezzetli olması için kasaptan aldığımız kuşbaşı eti eve gelince misket büyüklüğünde daha küçük parçalara ayırmalıyız. Nedeni ise ete konulan tüm malzemelerin etin içine iyice işleyebilmesi, etin daha kolay pişebilmesi ve yediğimiz etin daha kolay hazmedilebilmesi için. Et sote yemeğini teflon tavada veya düdüklü tencerede yapabilirsiniz. Ben bu sefer tavada yapmayı tercih ettim.
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı et
2 orta boy kuru soğan
2 tane yeşil sivri biber
6 çorba kaşığı domates sosu ve 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
2 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tavanın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı
Yapılışı:
Etler misket büyüklüğünde parçalara ayırılır ve soğanlar rondo’da çekilir.
Tavanın dibine zeytinyağı konulur, yağ ısındığında etler tavaya atılır ve tahta kaşıkla karıştırılarak etlerin altı üstü kızartılır.
Kızaran etlerin üstüne soğanlar ve ince kıyılmış yeşil biberler atılarak kavrulur. Kavurulan soğanların içine domates sosu ve biber salçası atılarak etler bir müddet daha kavrulur.
En son olarak tuz, nar ekşisi, baharatlar atılır ve etler biraz daha kavrulduktan sonra biraz sıcak su ilave edilerek tavanın kapağı kapatılır ve ocağın altı kısılır.
Tavadaki su çekince azar azar sıcak su ilave edilerek ara sıra etler yine karıştırılır. Pişince etler ocaktan alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun, her şey gönlünüzce olsun.