Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fındıklı, tarçınlı, damla sakızlı kurabiye

Fındıklı, tarçınlı, damla sakızlı kurabiye
 

Yapıldıktan sonra uzun süre dayanan fındıklı kurabiyenin içine tarçın ve damla sakızı da koyarsanız kurabiyeler daha da lezzetli olur. Damla sakızı yerine damla sakızlı vanilya da koyabilirsiniz. Çay içerken elinizin altında her an hazır olan ve bozulmayan bir kurabiye çeşididir fındıklı kurabiye. Damla sakızını sevmeyenler de olduğu için arzuya göre kurabiye hamuruna ilave etmek lazımdır.

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı zeytinyağı

3 çorba kaşığı yoğurt

1 su bardağı fındık

1 paket vanilya veya damla sakızlı vanilya

6 çorba kepçesi un(un miktarı, unun kalitesine göre değişiyor)

1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Yumurtaları çırparız sonra şekerle tekrar çırparız. İçine yoğurt ilave edip biraz daha karıştırıp karbonat ilave ederek malzemeyi kabarması için biraz bekletiriz.

Daha sonra sıvıyağı ilave eder tekrar karıştırırız. Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı ilave ederek elimize yapışmayan bir hamur elde ederiz. En son fındıkları ekleyerek hamuru bir daha yoğururuz.

Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak şekiller vererek önceden 15 dakika ısıttığımız 220 derecelik fırında pişiririz.

Kurabiyeler taş gibi olmasın diye pişen kurabiyelerin buharı çıktıktan sonra üzerine kağıt havlu koyarak bir tepsi kapatırız.

Afiyet olsun, mutlu kalın.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..