Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '16

 
Kategori
Deneme
 

Sen bilmezsin

Sen bilmezsin
 

Bizler daima kendi hakkımızda hayırlı olduğunu düşündüğümüz şeyi dileriz. Tabi ki bu zamana kadar yaşadıklarımızdan edindiğimiz sınırlı bilgi ile hayır olduğunu zannettiğimizi dileriz her seferinde. Gerçekten hayır olup, olmadığını da yaşamadan öğrenemeyiz zira Gaybın bilgisi sadece, Kaderi yazan Yüce Yaratan’ın bilgisinde.

“Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. ALLAH bilir siz bilemezsiniz..”[ Bakara / 216 ]

Olmasını dilediğimiz her şey için öncelikle çalışıp, çabalayıp, dua edip, en sonunda tevekkül etmeliyiz. Tüm çalışma, didinme, dua ve isteklerimize rağmen olmuyorsa, olması hakkımızda hayırlı değildir diye düşünmek ve daha fazla zorlamamak gerek diye düşünüyorum. Böylece olmayacak bir şey için kendimizi üzmekten, vaktimizi heba etmekten ya da olduğunda zarar verecek bir şeyden kendimizi korumuş oluruz.

Ondan sebep bir şeyi çok istememize rağmen olmuyorsa, o şey hakkımız da hayırlı değildir ya da daha hayırlı olan bir şey bizi beklemektedir ve fakat henüz vakti gelmemiştir. O noktaya takılmadan, yolumuza devam etmeliyiz.

İnsan ne ederse kendine eder, iyi ya da kötü yaptığı her şey en sonun da kendisine döner. Ondan sebep başımıza gelenler ya da gelmeyenlere takılmadan, altında yatan ve Nefsini bilmek yolunda bize verilmek istenen dersi öğrenmeye çalışıp, öğrenip, yolumuza devam etmemiz gerekir diye düşünüyorum…

Mustafa Murat Güngör

11.06.2016

 
Toplam blog
: 200
: 127
Kayıt tarihi
: 27.02.16
 
 

Güzel bir şiir, güzel bir şarkı, Bir gülüş, bir hoş söz, olun, Fark edin bu farkı, Hayatı güzelle..