Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '11

 
Kategori
Eğitim
 

Şen Yunus ile Küçük Huso

Şen Yunus ile Küçük Huso
 

KaPak resmi, ressam Hale Nurol


Şen Yunus ile Küçük Huso bir gençlik romanı. Nasıl desem, hani şu çocukluk denizinin berrak kıyılarından, gençliğin o gizemli, heyecanlı derin okyanuslarına kulaç atmaya başlayanlar için yazdım…Koza Yayıncılık da romanımızı okunmaya değer bulup bastılar. Yaz aylarında kitap okumak isteyenler için Koza yayınlarının ÇİÇEK KOKULU KİTAPLAR dizisinden birbirinden güzel romanlarla birlikte yayımlandı. Yayınevinin linki aşağıda. Pek çok değerli yazarımızın kitaplarının bulunduğu Çiçek Kokulu Kitapları set olarak da ısmarlayabilirsiniz.  

Küçük Huso anasının kuzusu bir Mersin morinası. Dişi Mersin morinalarının akarsulara döktüğü yumurtalara da havyar dendiğini söylersek belki daha tanıdık gelir. İşte bizim Küçük Huso 250 milyon yıldır yeryüzünde var olan Husohuso'ların belki de son bireylerinden.  

Bakmayın yavru olduğuna... Boyu neredeyse daha şimdiden bir metreyi aşmaktadır. Çok da yakışıklıdır. Küçük Huso hırçın Karadeniz'in cennet köşelerinden biri olan Tuna deltasının dip sularında, ablaları ve annesiyle sakin, sessiz yaşamaktadır. Babası kayıptır. Babacık, Küçük Huso'nun bir meşe yaprağı boyunda olduğu zamanlarda, silik anlatılarda kalmıştır. O denli sevgi dolu, kollayıcı bir annesi vardır ki Husocuk denizlerdeki tehlikelere pek de aldırmaz, gerçeklerden habersizdir. Üstelik tanıdık tanımadık tüm canlılara ağlarla, balıkçılarla ilgili olur olmaz şakalar yapmaya da bayılır. Husocuk çok saftır, iyi kalplidir. Günün birinde karşısına, ilk gördüğünde amanın ne tombalak bu şey diye düşündüğü yavru yunus Şen çıkar. Şen Yunus ile Küçük Huso sıkı arkadaş olurlar. İşte asıl serüven bundan sonra başlar. Huso'nun tekdüze dünyası, Şen yunusun etkisiyle canlanır, aydınlanır. Ansiklopedici Bay Pi, Kırık Kanat ve gizemli toy kuşları, minik gökkuşağı alabalığı, Tuna nehrinin kollarında yaşadıkları bu keyifli serüvende karşılaştıkları canlılardan bazıları...  

Ve biz insanlar… Suları tüketerek, dereleri kurutarak, ağaçları keserek, canlıları acımasız yöntemlerle avlayarak yeryüzünden silen, doğayı düşüncesizce yağmalarken, vicdanının sesini hiç mi hiç dinlemeyenler olduğu gibi, canlıları sevip koruyan, onların türlerinin devamı için çaba harcayanlar da çıkacak karşınıza… Sorumluluk sahibi, vicdanının sesini dinleyen, yürekleri sevgi dolu bilim insanlarını da göreceksiniz.  

Vicdan nedir? İkide bir aklınızı karıştıran bir ses mi, yoksa Şen Yunus'un Küçük Huso'ya anlatmaya çalıştığı gibi, "Vicdan, canlının iyiyi, güzeli arayışında bindiği sandal mıdır?”  

Irmakların Gizemli Kraliçesi Morina'yı bulabilecekler mi? Ya sonra?  

Bu serüvende açık bıraktığımız uçlar, sevgili okurlarımızın duyguları, hayal gücü ve ilgisiyle anlam kazanacak.  

 

http://www.kozayayin.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=810&Itemid=1 

http://www.kozayayin.com.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 

 

 

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..