Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Sene 1925 ve bu gün 29 Ekim 2010

Sene 1925 ve bu gün 29 Ekim 2010
 

Sene 1925 ve bu gün 29 Ekim 2010


Sene 1925

Sarıklı, cüppeli adamlar ile rengarenk çarşaflar içindeki kadınlar. Eski fotoğraflarda gördüğümüz, o yılları hatırlatan görüntüler bunlar. İslamiyet’in bir parçası olarak kabul edilen bu simgesel kıyafetler yasaklandığında çoğunluk memnundu ama bunları giyme hakkı sadece din adamlarına verilmesine rağmen bazı karşı çıkanlar da oldu. Şapka ve kılık kıyafet devrimi medenileşmeye atılan ilk adımdı. Kafaların içinde kilerinin dışındakilerden daha önemli, daha değerli olduğunun anlaşılması için.

Sene 2010 Neler yaptık…

Kafalarımızın içindekilerin gözükmemesi için başlarımızı sarıkla sardık ve bir örtüyle örttük. Dini simgeleyen bu şeyleri dini alet ederek başımıza koyduk.

Neler yaptılar…

Bizleri örümcek kafalı yaptılar, yaptıkları ağların içinde kafalarımızın daha çok sıkışmasını sağladılar. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ortaya koymadan sadece yiyeceğinin peşinde koşan bir insan haline getirdiler. Din adına bir moda başlattılar ve bu modaya uyulması için kanunlar çıkarttılar.

Neler yapıyorlar…

1925 öncesi eski fotoğrafları renklendirerek yaşayan fotoğraflar haline getirmeye çalışıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı her şeyi yıkmaya çalışıyorlar, kendileri medeniyete yakışır bir şekilde giyinirken kadınlarını medeniyetten yoksun bırakıyorlar. Bu ülkede yaşayan modern açık görüşlü kadınları dışlıyorlar. Ve bu ülkenin kadınlarını birbirine düşman ediyorlar. Biz çocuklarımıza nasıl bir ülke teslim ediyoruz. Bizlere teslim edilen ülkeye sahip çıkamadık ki.

Tepeden tırnağa kadar medeniyet ,

Tepemizde sarık ve türban…..

 
Toplam blog
: 118
: 663
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

İ.Ü İktisat fakültesi mezunuyum, özel bir şirkette mali işler ve personel müdürü olarak çalışıyorum...