Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Seni Seviyorum...

 
 
 
 
 
 
 
 
                                                              Seni Seviyorum...
14 Şubat, aşıkların birbirlerine en güzelinden aşk mesajları yolladığı, şiirler okuduğu, şarkılar söylediği, birlikte eğlenceli vakit geçirdiği sevgi dolu bir gün. Çünkü Sevgi insan kalbinden başlayarak, insanın tüm hücrelerini sarıp sarmalayan sımsıcak bir duygudur. Sevgi, insanın kendisini sevmesi, diğer canlıları sevmesi hele karşı cinsten birine beslediği yüce duygu aşk insan olmanın temel hasletlerinden biridir.
 
Yaşamamız için nasıl güneş, toprak, su, hava, gıda şart ise sevgi de bir o kadar gerekli bir ihtiyaçtır insan hayatında. Onun için sevgi olmadan, sevmeden, sevilmeden yaşamanın anlamı olmaz. Bu yüzden sevgi bedeli mutluluk olması beklenen büyük bir manevi zenginlik olarak çıkar karşımıza. O ki, Maddi varlığı olan emektir, paylaşmaktır hayatı, huzuru, zorluğu, birlikteliği, sabrı ve daha nicelerini..
 
Bu nedenledir ki, sevgi para ile satın alınamaz. Dilediğin anda her yerde her zamanda bulunmaz, her insanda hüküm sürmez. Sevgi her şeyin başıdır. Konumuz itibariyle çiftler arasında karşılıklı olarak insan olmayı, birey olmayı, sorumluluk almayı, zaman ayırmayı, anlamayı, anlaşılmayı, değer vermeyi ve bulmayı, saygıyı, nezaketi, hürmeti çağırır. Kısacası kişinin yüreğinin en derinlerinden seslenir gelir yüce insan duygusu aşkı gerektirir. Dünyada en değer verdiğiniz Özne (Sevgili) ya da Soyut (Duygu) bir kuş kanadı gibi çırpınır durur yüreğinizde...
 
Çağlar içinde sevgi, sevgililer, aşkları, sevdaları üzerine nice güzel nüktedan ve derinlikli şiirler söylenmiş, şarkılar, besteler, yazılmış, resimler, tablolar yapılmış, insanlar arasında ve tabiatta en yüce insan duygusu olan sevgi olması gerektiği gibi layıkıyla sanat eserlerinin en tepesinde almıştır. Çünkü sevgi insan kalbi ve düşüncesinin dış dünyaya, doğru yansıması yine insanın tüm dünyaya içindeki kusursuz, canlı, saydam aydınlığı yaşama sevinci olarak yansıtmasıdır. Bu da sanat, edebiyat, felsefe vb. gibi bilimsel disiplinlerin sevgi ve dolayısıyla sevgililerin birbirine sımsıkı sarılmaları, sevdalanmaları, âşık olmaları, sevgiyi en üst perdeden gereğince yaşamlarını ile sağlamaktadır....
 
Sevgili
Güzel bakışını, gülmeni, sesini, nefesini seviyor, özlüyorum.
Ne mutlu bana ki, fedakarca seviyor, seviliyorum. 
 
İçtenlik, ilgi, bağlılık ile karşılığında hiçbir şey beklemeden seviyor, seviliyorum.
Dünyaya sevgiyi yaymak için kaldırım kenarında mevsim otu, yeşil park üstünde kavak ağaçları üfül üfül, bebek yanağında sevgi öpücüğü, yaşlı elinden tutan sımsıcak genç bir el, güneşin ortasında alev alev tüten sevda ateşi.
 
Hepsinde sen varsın canım. Her gördüğüm, duyduğum, bildiğim yerdesin, kalbimdesin....
 
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..