Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '17

 
Kategori
Magazin
 

Serdar Yıldırım:" uluslararası projelerde yer almak istiyorum "

Serdar Yıldırım:" uluslararası projelerde yer almak istiyorum "
 

Paramparça dizisinde Çağatay karakterini canlandıran Almanya doğumlu Serdar Yıldırım, Avrupa’da yaşayıp ülkemize ihraç ettiğimiz genç ve başarılı oyunculardan. Türkiye’ye gelmeden önce Almanya’da ve Belçika’da birçok dizi ve filmde rol alan Yıldırım, oyunculuğun küçük yaşlardan beri içinde bir tutku olduğunu ve yabancı dil avantajından dolayı uluslararası projelerde yer almak istediğini söyledi.

Oyunculuğun yanı sıra kamera arkasına da ilgi duyan yakışıklı oyuncu, profesyonel anlamda kamera arkasında olma gibi bir planının olmadığını fakat ileride o an ki kariyer planlaması dahilinde zaman ve imkanlar açısından uygun projeler ile karşılaşırsa yapım alanında da çalışabileceğinin sinyalini verdi.

Başarılı oyuncu, yakın zamanda Enes Ateş’in yönettiği ‘Kalıplar ve Çevreler’ isimli kısa filmin fikir aşamasında çalıştığı projeyle ilgili ise şunları söyledi; “Filmin yönetmeni Enes Ateş ile 2011 yılında Belçika’da yapılan bir film festivalinde tanıştık. İkimizde eğitimini tamamlamakla meşgul, sinema tutkunu iki genç adamdık. Yıllar sonra İstanbul’da tekrar karşılaştık ve bir proje üretmek istedik.

Filmin çekimlerini Mayıs ayında Şile’de gerçekleştirdik. 13 dakikalık kurmaca bir film. Yusuf isimli bir belgesel filmcinin mülteci statüsü aldığında elinde kalan video kamerası ile yaptığı ilginç bir deneyi anlatıyor. Filmde görev alan 40 yardımcı oyuncu, savaştan kaçan gerçek mültecilerden oluşuyor. Bu bağlamda yaşanmış hikayeler dinlemek bizim için unutulmaz bir deneyimdi. Filmimiz İzmir Kısa Film Festivali haricinde Boğaziçi Uluslararası Film Festivali, Hisar Kısa Film Festivali, Akbank Kısa Film Festivali ve birçok uluslararası festivalde yarıştı, yarışmaya da devam ediyor.”

Serdar Yıldırım; 2013 yılında Fransa’nın Lyon kentinde, Avrupalı Türklerin sanat ödülü olan ‘Gümüş At’ yarışmasında ‘En İyi Genç Yetenek’ ödülünün sahibi olmuştu.

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..