Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

     
    Kategori
    Haber
     

    Seri katil bariyerler !

    Seri katil bariyerler !
     

    Kaza


    Son günlerde havalarında yağışlı gitmesiyle motosiklet kazalarında gözle görülür bir artış var. Bunlardan birçoğu ne yazık ki ölümlerle sonuçlanan dehşet verici kazalar. Otomobillere oranlara motosiklet kazalarında ölüm oranı daha fazla olduğu aşikar.

    Geçen hafta incirlide hayatını kaybeden Onur SUAL'ın ardından dün saat 23.00'da E-5 Karayolu Haliç istikametinde Uğur Ezer'in hakimiyetinde olan 34 BH 8087 plakalı Honda marka motosiklet havanın da yağışlı olması sebebiyle kontrolden çıkıp metrobüs bariyerlerine çarparak durabildi. Motosiklet kullanıcısı Onur SUAL bariyerleri oluşturan çelik halatlara çarpmasıyla kazada kafası vücudundan ayrıldı. Sürücünün arkasında oturan Cemal EZER ise hafif sıyrıklarla atlattı.

    Şimdi burada akıllara hemen Türkiye'deki otoyollar ve şehiriçi yollardaki bariyerler ya da bariyer diye konulan çelik halat ya da demir yığınları akla geliyor. Bunlar şimdiye kadar birçok kazada birçok feci ölüme sebeb oldu. Daha üç beş ay öncesine kadar çıkan haberlerde kazada demir bariyerlerin aracı delerek vücuda saplanmasını mı ararsın yoksa yine aracı ikiye bölerek insanların vücudunu paramparça etmesini mi ararsın artık buna benzer birçok haber çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Ama her ne hikmettir bu bariyerleri koyanlar artık bu işin bir çaresine bakma gereği duymayıp onlara yenisini ekliyorlar. Bu da Türkiye'de insan hayatının bu kadar ucuz olduğunu birkez daha bize gösteriyor. Bu bariyerlerin Avrupa Standartlarına uygun oladığı daha yakın bi tarihe kadar bas bas akşam haberlerinde dile getiriyordu. Ama sadece dile getiriliyordu. Çelik ya da demir bariyerler yerine beton ve yere kadar heryeri kapalı bariyerler Avrupa' nın bir çok yerinde kullanılıyor yıllardır. Bunlar kazalarda karşı şeride geçmeyi ve oluşan kazalarda ölüm oranlarını büyük ölçüde azalttığı biliniyor. Ama ülkemizin birçok şehri bundan bi haber.

    Ama bu yönde tedbir almış belediyeler de yok değil açıkcası. Ankara Büyük Şehir Belediyesi son iki yılda neredeyse tüm anayolları ve bağlantı yollarını karşılıklı beton bariyerlerle donattı. Bu da otoyollardaki kazalarda ölüm oranlarını ciddi derecede azalttığı açıklandı. Bu ve buna benzer sürücü hayatını önemli derecede etkiyecek sistemlerin tüm ülke genelinde bir an önce alınması elbette herkesin istediğidir. Bu yönde tedbir almış Ankara Büyük Şehir Belediyesi ve tedbir alan diğer belediyelere teşekkür eder ve son iki kazada hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allahtan rahmet ailesine sevdiklerine ve tüm motor camiasına baş sağlıyı diliyorum.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 555
    Kayıt tarihi
    : 27.01.09
     
     

    1987 Ankara Altındağ doğmluyum. Şu an Üniversite eğitiminin yanında özel bir inşaat şirketinde çalış..