Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ismail hakkı özsarı

http://blog.milliyet.com.tr/ihozsari

26 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Servet Azgınlığının Sembol İsmi Karun

Servet Azgınlığının Sembol İsmi Karun
 

“Harun geldiler, Karun gittiler”
“Karun kadar malın olsa”
Karun Mısır’da yaşamış çok zengin, çok yakışıklı, çok güçlü ve çok güzel konuşan bir adamdı. Tevrat’ta Korah diye geçer. Kur’an, onun Musa’nın kavminden olduğunu bildirir. İslam kaynaklarında bazı söylentiler kendisinin Hz. Musa’nın amca çocuklarından biri olarak tanıtır. Tevrat’a göre de Karun Hz. Yakub’un torunlarından biridir. Öyle veya böyle tarihi kaynaklar onu azgın bir servet kodaman olarak tanıtır.
Sırtını iktidara dayayarak gücünü iktidar olanaklarıyla besleyen, kibrin ve azgınlığın doruğuna ulaşmış ilimsiz, irfansız, insafsız bir tiptir.
Tevrat’ın verdiği bilgilere göre de, Karun, Musa ve Harun’a sürekli karşı çıkmıştır. Onları sapıklıkla, saygısızlıkla, dini kendi keyiflerine uydurmakla suçlanmıştır. 
Kur’an’a göre ise kendi halkına hizmet etmek yerine Firavun’a uşaklık etmeyi tercih etmiştir. Böyle davranırken de servet ve gücünü arttırmak tek amacı olmuştur. İsrailoğullarının yanında yer alması gerekirken Firavun yönetiminin Maliye Bakanlığı makamına kadar yükselmiştir.
Sevgili okurlarım, bu makaleyi şunun için kaleme aldım, Karun’un tutumu kapitalist kodamanların kişilik özelliklerine birebir uymaktadır. Aynı zamanda Firavun’a yalakalığı tercih eden bu adamın tutum ve davranışları, kapitalist kodaman takımının tarihsel kimlik kartlarını, hem de kapitalizmin tarihsel babalarını tanımak açısından son derece önemli ve ölümsüz bir saptamadır.
Yine Karun tüm yönleriyle kapitalist kodamanların eşi bulunmaz bir semboldür. 
Şimdi gelelim asıl meseleye: Sevgili halkımız Karun’a aptalca avukatlık yapan Musa dönemi sürüleri gibi, “Ah! Karun’a verilenlerin bir benzeri bize verilseydi, gerçekten de çok kısmetli bir adam” diye mi düşünüyorlar. Yoksa, “Ey Karunlar, bu kadar servete, bu kadar güce nasıl ulaştın. Bütün bunlar bilgilerinin, dürüstlüğünün karşılığında mı sahip oldun yoksa se Harun’dan daha mı bilgiliydin?” diye mi sorguluyorlar.
Hiç zannetmiyorum. Üstelik günümüz Karunları Musa dönemi Karunlarından daha şanslılar. İşleri daha kolay. Çünkü bu günün Karunları organizeler ve dayanışma içindeler. Üstelik ellerinde kendilerinin de inanmadığı ve adına demokrasi dedikleri bir aldatmaca var.
Irak’ın işgali, Arap baharı, Afganistan işgali…vs tüm bunlar demokrasi getireceğiz aldatmacasının altında gerçekleştirildi.
Sevgili halkın bu küresel maraba kapitalistleri sizi önce afyonlar sonra da yemler. İşleri özellikle sizler bu konuda çok uyanık olmalısınız. 
Niçin tarih öğreniriz? Geçmişten ders alıp tarihin tekrar etmemesi için değil mi? 
Sizce ders alıyor muyuz? Ya da almış mıyız?

 
Toplam blog
: 291
: 1113
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Emekli öğretmenim. Kitap okumayı ve düşüncelerimi paylaşmayı çok severim. Tarih özel ilgi alanımd..