Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ses ver Türkiyem, O devrim kanununu da kaldırmaya niyetlendiler

Ses ver Türkiyem, O devrim kanununu da kaldırmaya niyetlendiler
 

AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, “Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanunun” herhangi bir ihtiyacı karışlamadığını iddia ederek yürürlükten kaldırılmasını istedi. “En önemli gerekçe bu kanun artık Türkiye’de hiçbir ihtiyacı karşılamıyor” dedi.

Özdalga, bu teklifi gruba verdi, kabul görürse Meclis Başkanlığına sunacaklar. Eğer kimsenin sesi çıkmaz ise kabul ederler.

Devrim maddesini kaldırmak için bahanelerinden biri de şuymuş:” Cemevlerinin ibadet yeri olamayacağını ileri sürenlerin kullandıkları önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu kanun. O gerekçede ortadan kalkmış olacak” demiş.

Aleviler üzerinden de Atatürk ün devrimlerini değiştirmeye kılıf uyduruyorsunuz ya gülerim buna. Aleviler İbadet ve inanç özgürlüğünü kapsayan Anayasanın 24cü maddesinden habersiz değiller. Anayasa diyorum, sıradan bir kâğıt parçasından bahsetmiyorum. İlla bir şey yapacaksanız Anayasayı iyi okuyun ve  maddelerini uygulayın.

Anayasa Madde 24-  Herkes din ve inanç hürriyetine sahiptir. Bu hak, tek başına veya topluca, alenen veya özel olarak ibadet, öğretim, uygulama ve ayin yapmak suretiyle dinini veya inancını açıklama ve bunları değiştirebilme hürriyetini de içerir.

Kanun maddesiyle ilgili süreci lütfen takip etmeyi unutmayın.

Tepkimizi en başta koyalım.

Önce 1 devrim sonra  da Atatürkün diğer bütün devrimlerini yok etmeye kalkışabilirler. Bu gibi kanun değişiklikleri basite alınacak bir şey değil.

Ses ver Türkiyem, birlik sesi ver ki, bu tarz adımların önü ilerlemeden kesilsin ve her Atı Alan Üsküdar’ı Geçeceğini Sanmasın.

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..