Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sessiz, derinden!....

İsrail’le kavga ‘nın tozu duman arasında Gittikçe çığırından çıkan “Dışişleri” fırtınaları A sonrasın da Ankara sessiz sedasız bir “İçişleri” hamlesi yapıldı. Meclis İçişleri Komisyonu’nda belediyelerin “kentsel dönüşüm” Yetkilerini artıran yasa tasarısı kabul edildi. Muhalefetin ve Askeriyenin itirazlarına rağmen...

Teklif yasasında Belediyeler, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alanlarda yer alan, eğitim ve sağlık amaçlı olanlar dışında, kamuya ait arazi ve gayrimenkulleri satın alıp yerleşime açabilecek.

Muhalefette Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait arazi ve yerlerin g gayri menkulle istisnalara bu yasanın dışında tutulmasını önerdiler ama kabul ettiremediler.. T Teklif AKP ‘li iktidar milletvekillerinin oylarıyla komisyondan geçti.

Sessiz sedasız Teklifin anlamı şu: Kentlerdeki askerî arazilerin “ kentsel ”dönüşüm” adı altında ele geçirilmesi ve yapılaşmaya açılması. Türkçesi, yeni rant alanlarının ortaya çıkarılması. İ iktidara yakın olanların ceplerinin dolması..

Bu yasa ile Ankara’ da ki Atatürk Orman Çiftliği’nin de “ iktidar müteahitlerine çok kolay yem olacak...

Yıllardır izlenen özellikle büyük kentlerde yaşayanlar, yapılaşma yüzünden nefes alamaz nefes alamayacak hale geldi. hızlı, bilinçsiz Hızlı ve çarpık yapılaşma, doymak bilmeyen bir canavar gibi büyük kentlerin ormanlarını, parklarını, yeşilliğini yutarak ilerliyor. Bu kentlerde birer vaha gibi kalan askerî araziler, kentlerin tek oksijen kaynağına gibiydiler. Teklif, genel kuruldan da geçer ve yasalaşırsa, büyük kentlerde yeşil namına bir şey kalmayacak.

Zaten askerî bu araziler oldum olası kimilerinin iştahını kabartıyordu. Daha önce de konu gündeme getirilmiş ama sağduyu ağır basmıştı. Bu kez eleştiri ve itirazları dinleyen yok. Muhalefetin itirazlarına kulak asan yok. Bir başkası, büyük kentlerin soluk aldığı yeşil alanların K kentsel dönüşüm alanı içine sokularak “yağma edilebileceği” uyarısını yapıyor. Bir diğeri, teklifin Anayasa’ya aykırı olduğunu, Anayasa Komisyonu’nda da ele alınması gerektiğini öne sürüyor. Komisyondaki Milli Savunma Bakanlığı temsilcisi, askerî alanların, ülkenin güvenliği ve savunması ile ilgili olan cephanelikler, askeri eğitim alanları ve havaalanlarını kapsadığını, bu yerlerin ayrı bir önemi olduğunu vurguluyor ve b bu yerlerde ve yakınlarında kentsel dönüşüm alanları yapılmak istenmesi halinde bakanlık ile görüşülmesinin zorunluluk olduğunu dile getiriyor. Kim dinler? Teklif komisyondan geçiyor.

Dikkatler Mavi Marmara, İsrail üzerine çekilmişken... manşetler, İsrail’in baskını, İsrail’e veryansın ve Tevrat üzerinden atışmalarla doluyken...

ozcanvural1933@hotmail.com

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..