Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '13

 
Kategori
Tiyatro
 

Sessizlik

Sessizlik
 

Moira Buffini’nin yazdığı "SESSİZLİK" adlı oyunun çevirmeni Serdar Biliş, yönetmeni ise Mehmet Birkiye . 28 Aralık 2012’de Üsküdar Tekel Sahnesi’nde prömiyer yapan oyunun yönetmen yardımcılığı Kubilay Karslıoğlu’na, dekor tasarımı Efter Tunç’a, giysi tasarımı Şirin Dağtekin Yenen’e, ışık tasarımı Önder Arık’a, müzik Çağrı Beklen’e, dans düzeni Alpaslan Karaduman’a ait oyunun dramaturgu M. Melih Korukçu olup oyunun asistanları Yiğit Çelik ve Tuğrul Karanfil’dir.

             Oyunda; Funda Eryiğit, Oya Okar, Savaş Özdemir, Süleyman Atanısev, Münir Can Cindoruk, Nimet İyigün rol alan sanatçılardır. Ayrıca koro da rol alan sanatçılar; Yiğit Çelik, Tuğrul Karanfil, Suzan Sabancı, Gökçe Aktaş, Murat Usta, Can Bora, Ferhat Akgün, Ömer Utkan.

 

            Mario Buffini’nin Sessizlik’i erkek egemen bir toplumda iktidar ve  kadın olma ilişkisini anlatan son derece etkili ve esprili bir oyun. Cumbria Lordu Silence ve ağabeyinin sürgüne yolladığı Fransız Prensesi Ymma, İngiltere Kralı tarafından zorla evlendirilir. Şiddet ve gaddarlığın hüküm sürdüğü karanlık çağ İngiltere’sinden, isteğimiz ve irademiz dışında dayatılan yazgılar karşısındaki sessizliği tartışan tarihi bir oyun.

 

             Oyun tarihleri 9 – 10 – 12 - 13 Ocak tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahne’sinde. 

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..