Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevdanın dayanılmaz hafifliği

Sevdanın dayanılmaz hafifliği
 

Yıllar geçtiği halde görünce içiniz titriyorsa, onunla konuşurken dudaklarınız kuruyorsa, her an beyninizde yaşıyorsa ben buna " sevda " diyorum. Hem de kara sevda. Oysa ayrı dünyalardasınızdır. Ama hala sizin beyninizde yaşamaktadır. Birlikte olmanız olanaksızdır... Bunu bilirsiniz. Beyninizi buna inandırıyorsunuz. Yüreğinizi asla. Beyniniz yüreğinize söz dinletemiyor. O yüzdendir dayanılmaz acılar çekilmesi. O yüzdendir uykusuz geçirilen geceler. Dayanmaya çalışıyor, acılarınıza tuz basıyorsunuz. Sanki tüm şiirler sevdanıza yazılmış, tüm çiçekler sevdanızı anlatıyor kırlarda. Güneş sevdanızı selamlayarak doğuyor. Dolunay ve yıldızlar saygı duyuyor sevdanıza.

Mevsimler farketmez. Her mevsim çiçekler sevdanızın çiçekleri olmuş. Unutamazsınız. Oysa unutmayı çok istiyorsunuzdur.... Ama olmuyor işte.Aşk olsa unuturdunuz, salt sevgi olsa unutabilirdiniz. Bu yaşanan şey kara sevda. Herşey iki sözcüklü bir tümce ile bitiverir ansızın. Büyük emekle örülmüştür sevda duvarınız. Özen gösterilmeden söylenmiş iki sözcük her şeyin sonu oluverir.. Tek taraflı da olsa sevdanı devam ettirmeye çabalarsınız. Çünkü onu çok seviyorsunuzdur.. O her gün karşında, oturur, sanki bir yabancı gibi. Yüzüne bakarsınız, Bakınca gözleriniz dolar. Boğazınız düğümlenir. Çöl ortasında susuz kalmış da birisi karşınıza geçmiş su içer ya işte öyle acı çekersiniz. Bilmem anlatabiliyor muyum sevda yı? Ben buna karşılıksız sevginin olgunlaşmış hali diye tanımlıyorum.Çok az insanın yaşayabildiği sevginin doruğudur bu. Tüm insanlar karşılıksız sevgiyi tadabilse savaşlar olmazdı. Kimse birbirini kırmazdı. Gerçek sevigide gurur yoktur, hırs yoktur, ihanet yoktur, riyakarlık yoktur. Böyle olunca dünya dahada bir yaşanası hale gelebilir. İnsanları empati duygusunu geliştirmeeye davet ediyorum. 2007 yılının barış, sevgi ve dostlukla geçmesi dileklerimle, yürek dolusu sevgileri yolluyorum insanlığa.........Herkesin yüreğiniz korkudan değil, sevgiden titresin.

Nasıl bir şey bu sevda, bir türlü karşı koyamıyor insan. Ayrılığın üzerinden yıllar geçmiş olmasına karşın.Hala yaşamınızın ayrılmaz bir parçası ise, bunun adı kara sevdadır bence. Yaşamınızın her alanına girmiş durumdadır. Görünce gözleriniz hala doluyorsa. hep özlem duyuyorsanız, sıcaklığını her an yüreğinizde hissedebiliyorsanız, yalnız kalınca sesini duymayı arzuluyorsanız. Tüm acılara dayanabiliyorsanız, bunun adı kara sevdadır. Aşk acısı çok hafif kalır. Üstelik aşk acısı çabuk unutulur. Oysa kara sevdanın unutulması olası değildir.

Yüreğinizi kara sevda sarmışsa, başka bir sevdaya yelken açması olanaksız. Oysa aşkından ayrılanlar her an yeni ber aşka yelken açabilirler. Sevdalılar asla. Aşk elde edilince veya kavuşunca kendiliğinden ortadan kalkar. Ya sevgi olarak sürer yada sona erer. Oysa sevda ancak ölümle son bulur. Sevda, sevginin şahikasıdır. Ağrı dağının tepesi, everestin doruğu gibi karlar asla erimez. Yaz sıcakları bile eritemez. Sevdanın yaşı da mevsimi de yoktur. her yaşta, her mevsim gönül bahçende sevda çiçekleri açabilir. Sevda acı verir ama tatlı bir acı, herkesin gönlünde...

Gönül bahçenizdeki sevda çiçekler asla solmasın. Yüreğiniz kanamasın.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..