Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '07

 
Kategori
Felsefe
 

Sevgi kapasitenizi geliştirin

Sevgi kapasitenizi geliştirin
 

Hayata bakış açımızı oluşturmak için en önemli adım başka insanları sevme kapasitemizi geliştirmektir. Sevgi başka insanların durumunu anlamaya gerektiren bir duygudur. Bu kendimizi başka insanların yerine koyup kendi durumunuzu bir yana bırakarak o insanın sıkıntısınıda içimizde hissetmemizi gerektirir bunu yaptığımız anda o insana bir sevgi duyacaksınız.

Sevgi uygulamayla geliştirilecek bir şeydir. İki ögesi vardır niyet ve eylem. Niyet sadece kalbinizi baskalarınada açmayı hatırlamak. Eylem ise bu konuda neler yaptığınızdır. Gönlünüze göre bir hayır kurumuna para veya zaman bağışlayabilirsiniz. Sokakta gördügünüz insanlara içten bir gülümsemeyle selam vermeniz de geçerlidir. Ne yaptıgınız okadar önemli degildir yeterki birşeyler yapın. "Bu dünyada çok büyük işler yapamayız sadece küçük şeyleri büyük sevgiyle yaparız."

Arasıra durup hayatın ne mucizelerle dolu oldugunu düşünmek gerekir. Bunu düşünmeye başladığınızda "büyük dert" diye gördügünüz pek çok şeyin aslında ufak şeyler oldugunu ve sizin bunları büyük dert olarak nitelendirdiğinizi anlayacaksınız...

 
Toplam blog
: 15
: 3560
Kayıt tarihi
: 09.08.07
 
 

Bir sonbahar kızı. Tam bir başak burcu örneği. Kıskanç, müthiş sırcı, tam bir dost. Fotoğraf çekmeyi..