Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '10

 
Kategori
Felsefe
 

Sevgi ve güven ilişkisi

Sevgi ve güven ilişkisi
 

Hayatı anlamlı kılan tek şey sevgi..

Ne kadar çok severseniz o kadar çok mutlu hissedersiniz kendinizi.. Sevginin olmazsa olmazı, en yakın arkadaşı güvendir. Güvenin olmadığı yerde sevgi olmaz.. Olur derseniz de yalan olur, sadece kendinizi kandırırsınız.

Ancak, bazen sevginin bir adım önde gittiği de olur. Sevince en olmayacak zaman ve durumlarda güven duymak için bahaneler de yaratısınız.. ufacık bir delikten gökyüzüne bakmaya çalışırsınız.

Aslında insanoğlu, kendi huzuru için güvene ihtiyaç duyar.. çünkü doğasında vardır güvenmek…

Fakat bir kere kaybedilmeye görsün….. Kaybedildiği zaman bir daha kazanılması ihtimali yok denecek kadar azdır. Güveninin kaybedilmesinde de en önemli etken; yalan ve samimiyetsizliktir..

Eğer insan verdiği sözlerin arkasında durmuyorsa orada güvensizlik başlar. Bazılarımızın yalanlarına kılıf uydurmakta üstlerine yoktur. Onlara göre, söyledikleri yalanlar sadece pembedir.. Yalanın rengi olmaz. Yalan güven sarsıcıdır.

İnsanın güvenmediği insanlarla bir arada bulunması, ilişki kurması kadar da huzursuz edici bir şey olamaz.

Düşünsenize, güvenmediğiniz bir insanla berabersiniz, her an sizi kandıracağına şüphe duyuyorsunuz. Nasıl mutlu, huzurlu olabilirsiniz ki… Güvenilmeyen insanlarla bir arada olmak, onlarla aynı ortamı paylaşmak, diken üstünde durmak gibidir.. Hep acabalar dolaşır beyninizde..

Tabii bu sadece ikili ilişkiler için değil, toplumlar içinde geçerlidir. Fertler arası güven sağlanmış toplumlar yükselir, medeni ülkeler seviyesine gelir.

Güven ve sevgi karşılıklı olursa anlamlıdır.

Üstad yazısında şöyle diyordu;

Güven çok ince çizgidir. Bu çizgiyi kalınlaştıran ve kırılmasını önleyen tek şey, güvenin iki taraflı olmasıdır…

İster çaycı, odacı olalım.. İster doktor, mühendis, avukat. Her ne olursak olalım, statü ile değil değerlerimizle değerlenelim..

Özetle;

Sevgi, güvenmek demektir. Güvenmek de, kışın soğuğunda dalgaların kayaları dövdüğü anlarda fırtınada savrulurken sığınılan bir limandır..

Sevgi+güven= mutluluk, huzur

Yüreğinizdeki sevgi daim olsun ..

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..