Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Sevgili değil sevgi dolu günler

Eskiden yoktu Sevgililer Günü!... Şimdiki gibi ne internette hazır mesajlar ve mailler ya da anında ulasan cep mesajları. Özel günü yoktu sevginin. Çünkü sevgi her an özeldi . Her fırsat bulunduğunda mektup yazılır vermek için zaman kollanır ya da onu görmek için yollarda beklenirdi. Sevginin yoğunluğu ile ortaya çıkan yaratıcılıkla ne mesajlar, ne mektuplar yazılırdı .Şimdiki gibi anında silinmezdi ufacık kağıt parçasını nasıl saklayacağımızı düşünür, koskoca evde saklayacak daha doğrusu emanet edecek yer bulamazdık. Emanetimize kalbimiz, gözümüz şahit olmak isterdi defalarca okunurdu. Mailler ya da cep mesajları gibi anında silinmez iz bırakırdı. kitaplarda ağaçlarda kazındığı kalpte silinse de izi belli olur ki;izine bile kaç kez bakılıp okunmaya çalışılırdı. İzinden ne yazdığını yıllar sonra bile anlamaya çalışılır, düşünürken bile utanırdık heyecandan ; al al olurdu yanaklarımız anlaşılacak diye odadan çıkmazdık.

O zamanlarda olsaydı cep telefonları ve internet ; hep düşünürüm şimdiki gibi vefasızlık ve ahlak boyutu yine diz boyu mu olurdu . Neler yaşanırdı ki... Mail ve mesajlar silinir izi kalmayınca daha mı çabuk unuturduk yaşanmışlıkları, resmimiz çıkacak diye ödümüz kopardı. Öyle mi şimdi anında görüntü. Galeriler dolmuş taşmış, kimbilir kaç tane? Hafızalar almıyor değersiz ya da az değerli bulunanlar siliniyor. Eskiden koleksiyon puldan vs.den yapılırdı, şimdi bu resimlerden yapılıyor.

Sevginin emek ve vefa olduğunu saygı ve güven olmadıkça sevginin anlamsız kaldığını zamanla internet ve cep telefonları kullanıcıları.

Sevgili dolu değil....

Sevgi dolu günler..........

 
Toplam blog
: 18
: 864
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

İç Anadolu doğumlu olup bütün okulları İzmir fakat lisenin 2 yılını asker olan babamın yüzünden Eski..