Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sevgililer günü menüsü 2

Sevgililer günü menüsü 2
 

Ağzının tadı hiç kaçmasın


Sevgililer günü telaşesine girmeye başladınız mı? Sofra hazırlamak bir sanattır. Siz de illa aynen menüyü yapmadan aralarından bir şeyler seçerek kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte sizin için benim seçtiğim 2. Menü,

Kimyonlu Mercimek Çorbası

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ çeşitlerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet tavuk bulyon( et suyu tercihim)
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • bir miktar tuz (damak tadınıza göre)
  • 8-10 su bardağı su

Yapılışı:

Su bardağı ile ölçtüğünüz mercimeği süzgece alıp 2-3 su yıkayın ve süzülmeye bırakın.Soğanı, havucu, patatesi soyup ve iri eşit parçalar halinde doğrayın.Tencereye yağı, sarımsağı ve soğanı alıp üzerine bir miktar tuz ekleyip 1 dakika kadar kavurun, kimyonu ekleyip 1 dakika daha kavurun.Soğanların üzerine havuç ve patatesi ekleyip kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine süzdüğünüz mercimekleri ekleyip 1 dakika kadar kavurun.Varsa 8 bardak et suyunu yoksa 1 adet bulyonla birlikte sıcak suyu tencereye ekleyin.Tencerenin ağzı açık olarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Havuçlar pişince blendırdan geçirin ve 1 taşım daha kaynatıp servis edin.

Fırında Levrek

Malzemeler:

  • 1 adet levrek (kişi başı)
  • 1 adet kırmızı kuru soğan (küçük ise 2 adet)
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı tarhunlu sirke (Taze tarhun + üzüm sirkesi de olur) Hiç biri yoksa 2 defneyaprağı
  • 1 çay bardağı domates rendesi (isteğe göre)
  • 2 dilim limon
  • tuz

Yapılışı:

Levrekleri balıkçıda temizletip her iki yanına da çizik attırın.Kuru soğanı halk halka doğrayıp fırın kabına döşeyin. Levrekleri yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin. Levreklerin içini ve dışını hafifçe tuzlayın.Sirkeyi balıkların üzerine gezdirin. Limon dilimlerini koyup maydanoz serpiştirin, son olarak isteğe göre domates rendesini ekleyin.Balıkların üzerin yağlı kağıt ile kapatın, üzerini de alüminyum folyo ile kapatarak kenarlarını hava almayacak şekilde sıkıştırın.200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika, üzerini açıp kızartmak için de 10 dakika daha pişirin.Sıcak servis yapın.

Fırında Garnitürlü Mantar Dolması

Malzemeler:

1 paket mantar
2-3 dilim kaşar peyniri ya da kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı (her küçük güveç kabına)
1 paket garnitür
tuz, kırmızı pul biber, kekik

Yapılışı:

Yıkanmış olan mantarları köklerinden ayırın, varsa küçük güveç kabına yoksa borcama çukur kısımları size bakacak şekilde dizin. Mantarların içlerine garnitürü paylaştırın ve baharatlarla tatlandırın. Son olarakta ince ince dilimlediğiniz ya da rendelediğiniz kaşar peynirlerini paylaştırarak 160 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Tavuklu Salata

Malzemeler:

1 adet tavukgöğsü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy salatalık
dereotu
maydanoz
taze kekik
roka
fesleğen
yarım demet marul

Yapılışı:

Tüm yeşillikleri yıkayıp kurulayın.Tavuk haricideki tüm malzemeyi doğrayın ve salata tabağına alın.
Tavukları bir fırça yardımıyla hafifçe yağlayın ve önceden ısıtılmış grill yada yağsız tavaya alın. Orta ateşte çevirerek pişirin ve sıcakken dilimlere ayırın.Dilimleri hazırladığınız salatanın üzerine dizin. İstediğiniz sosu kullanarak servis yapın

Çikolata Soslu Milföy Pastacıkları

Malzemeler:

6 adet milföy hamuru
1 paket kremşanti
1 paket çikolata sosu
isteğe göre çikolata yada meyve
kiraz şekerlemesi
süt

Yapılışı:

Milföy hamurlarını dolaptan çıkartın ve yumuşaması için biraz bekleyin, yumuşayan milföyleri bıçakla 4 parçaya ayırın(yada benim gibi kurabiye kalıpları ile kesebilirsiniz).
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 er cm. aralıklarla dizin, 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.Milföyler pişerken kremşantiyi 1 su bardağı sütle yüksek devirde sert bir kıvama gelene kadar (yaklaşık 8-9 dakika) çırpın ve streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.
Çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle çırparak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın, arada sırada karıştırarak soğutun.Pişen milföyler soğuyunca enine 2'ye bölün, krema sıkacağına doldurduğunuz yada kaşıkla aldığınız kremlantiyi milföylerin arasına doldurun üzerine meyve yada çikolata koyarak kapatın.Milföy pastalarınızı servis tabağına alın üzerini kalan kremşanti ile süsleyin, çikolata sosu gezdirin. Kiraz şekerlemesi yada taze meyvalar ile süsleyerek servis yapın.

Ellerinize sağlık, afiyet olsun!

Hayatta ağzınızın tadı hiç kaçmasın dileği ile…

www.medyabey.com

http://blog.milliyet.com.tr

https://twitter.com/eceer6

http://blogcu.com/eceer

 



 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..