Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Sevgililer günü üzerine

Sevgililer günü üzerine
 

Global dünyanın getirmiş olduğu önemli yeniliklerden biri de şüphesiz belirli günlerin tüm dünyada aynı maksatla kutlanmasıdır. Örneğin Anneler günü , Babalar günü ve en güncel örnek sevgililer günü.

14 Şubat sevgililer günü. Yani birbirini seven insanların sevgilerini bir kez daha açığa vurmalarını sağlayan ve verilen hediyelerle kalıcı hale gelen gün.

Bu tür günleri aslında sıcak karşılarım. Çünkü toplumumuzda hediye vermek için , güzel sözler söylemek için mutalaka bahaneler ararız ya işte bu günler bize aradığımız bahaneyi fazlasıyla veriyor. Ancak benim daha çok üzerinde durmak istediğim bu değil.

Sevgililer günü, sevgilisi olan için mutlu bir gün ya olmayan için? Sevgililerin , sevgilisi olmayanlara nispet yaparak geçirdikleri bir gün değil mi? Haydi diyelim sevgililer gününde sevgilisi olmayanlar olağanüstü bir üzüntü yaşamaz.

Ya anneler gününde? Annesini kaybetmiş olanlar açısından bir düşünelim anneler günün , ya da çocuk esirgeme kurumunda kalan annelerini hiç tanımamış olanlar açısından düşünelim bakalım aslında anneler günü o kadar güzel bir gün mü? Yoksa anneler günü annesi olanların, olmayanlara nispet yaptığı bir gün mü? Televizyonda radyoda, internette ve diğer medya iletişim araçlarında anneler gününe özel kampanyalardan, hediyelerlden vs. bahsedilir, annesi yanında olanlar bu hediyelerden birini seçer ve annesine götürür. Annesini kaybetmiş olanlar da bu günlerde derin bir üzüntü daha yaşarlar. Kaybettiklerinin yokluğunu bir kez daha yüreklerinde hissederler.

Aynı şey büyük oranda babalar günü açısından da geçerlidir. Babasını kaybeden bir kişi açısından babalar günü üzüntüden başka birşey ifade etmez sanırım.

İşte bu yüzden birilerinin mutluluğu bir başkasının derin üzüntüsü haline gelmemeli ve bu 'özel' günler fazla abartılmamalı. Bazı sevgi sözcükleri tek bir güne sığdırılmamalı...

Sevgililer gününüz kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..