Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '07

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Sevgililer gününün geldiği nokta

Sevgililer gününün geldiği nokta
 

Sevgililer günü ilk kutlanmaya başladığında, herşeyde olduğu gibi masumane getirilmiş bir romantizmin hoşluklarından biriydi. Sevgilisi olan erkek olsun, kadın olsun birbirine karınca kararınca hediye alır ve birbirlerini mutlu ederlerdi. Gerçi şimdi de mutlular tabi hediye alıp verdiklerinden dolayı.

Burada üzerinde durmak istediğim başlıca husus; artık bu güzel günün ticari işletmeler için bir kar metaı haline getirilmesindedir. Çeşitli kampanyalar, özendirmeler, tv.de ana haberlerde röportajlı duyurular, hatta bu güne mahsus fuarlar.

Kimsenin kazanç elde etmesine karşı olmadım hiç, hatta ekonomik sistemde bu çok normal. Ancak sevgililer günü, anneler, babalar günü gibi günleri rahat bırakalım hiç olmazsa. Herşeye elimizi attık, burnumuzu soktuk, bazı bahçeler gizli kalsın, insanlar içinde sevgilisine hediye alamayacak durumda olanlar da olabilir, oysa bunu bir alışkanlık haline soktuğunuz vakit, hangi şartlarda ve ne tür hediye alacağı konusunda psikolojik bir suni baskı oluşturulmuş oluyor çoktan..

Sevgiler ve sevgililer gününüz kutlu olsun, sevgilisiz kalmayın.. (Bu dilek bekarlar için tabi)

 
Toplam blog
: 23
: 2153
Kayıt tarihi
: 12.02.07
 
 

Hayatla doğrudan ilgiliyim, hemen hemen her konu ilgimi çeker, ancak mistik, metafizik, tarih ve ..