Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '08

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Sevimsiz dev uyanıyor mu?

Sevimsiz dev uyanıyor mu?
 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Tüketici fiyat endeksindeki(TÜFE) artış yüzde 1.68 olarak kaydedilirken, üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise yüzde 4.50 oranında arttı. Yıllık bazda ise TÜFE 9.6, ÜFE ise 14.56 oldu. Böylece enflasyon yeniden çift haneli rakamlara ulaştı.*

…Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) araştırmasında ise, vatandaşın en çok kullandığı 100 kalem mal ve hizmetten 77’sinde yüzde 11 ile yüzde 261’e varan oranlarda artış olduğu belirlendi.

Vatandaşın araştırmasına gelince:

…Enerji hariç, mevsimlik ürünler hariç, o hariç, bu hariç... Böyle enflasyon mu hesaplanır? Hariç dedikleri bizim 365 gün tükettiklerimiz. Dâhil dedikleri ise 10 yılda bir ihtiyaç duyduklarımız. Neden devlet böyle bir kurnazlık yapıyor biliyor musunuz? Maaşlar açıklanan enflasyona göre artırıldığı için.

…Başbakanın stresi ve son günlerdeki asabiyetinin nedeni kötü giden ekonomi verileri olmalı herhalde! Söylediklerinin hiçbiri tutmadı. Hükümetin enflasyon paketi çöktü. Açıklanan rakamlar halkımızın fazla kullanmadığı kalemleri yansıtıyor. Çarşı- pazar enflasyonu açıklanandan çok daha yüksek.

...Ayçiçeği yağına bir yılda yüzde 130, mısır özü yağına yüzde 120, margarin ve tuza yüzde 95, salçaya yüzde 35, una yüzde 59, siyah zeytine yüzde 55, bala yüzde 54, şehriyeye yüzde 52, koyun etine yüzde 50, tavuk etine yüzde 27 zam geldi.

…Gerçek enflasyon %30-40 lardan aşağıda değil, işçiye memura yılın ilk yarısında verilen zam % 2 gibi oldukça komik bir rakamda kaldı. Hükümetin derhal toplanıp temmuz ayını beklemeden ücretlilere aradaki enflasyon farkını vermesi gerekir

…Halk TÜİK’in rakamlarına inanmıyor çünkü gerçek enflasyonu bizzat yaşıyor ve biliyor. Vatandaşın kaşığındaki her lokmanın fiyatı korkunç arttı. Enflasyonun yüzde 9.3 olduğuna çocuklar bile inanmaz.

…Zamdan nasibini almayan hemen hemen hiçbir şey kalmadı. Ulaştırma ücretlerine, Muayene, ameliyat, doğum ve hastane yatak ücretleri ile ilaç fiyatlarına, gübreye, mazota, elektriğe, LPG’ ye, kömüre, suya…

…İnşallah- maşallah -evelallah-alimallah ekonomisi bu kadar olur! Kemal Derviş’in ekonomi programı bu hükümeti beş yıl götürdü, Kemal Unakıtan’ın programı ise çok değil beş ayda çöktü!

*Milliyet İnternet sayfası

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..