Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

     
    Kategori
    Hukuk
     

    Seyahate çıkmadan önce dikkat edilmesi gereken konular

    Tatilciler!

    Sezonun açıldığı düşünüldüğünde, benim gibi kendisini önceden programayı seven bir çok kişi, tatil planları yapmaya ve seyahat acentalarından rezervasyon yaptırmaya başladı muhakkak. Ancak tatil sırasında hiç beklenmedik olumsuz durumların ortaya çıkmaması için veya çıktığı durumlarda hukuki haklarınızı sonuna kadar kullanmanız için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi öneririm.

    1-) Öncelikle rezervasyon yaptırdığınız işletmenin TÜRSAB üyesi seyahat acentası olmasına dikkat edin. Teyid için işletme belgesinin numarasını sorabilirsiniz.

    2-) Ulaşım + konaklama şeklinde paket bir seyahat planladıysanız, acenta ile imzalanan paket tur sözleşmesinin bir nüshasını mutlaka alın.

    3-) Nasıl bir seyahat ürünü satın aldığınızın sözleşme detaylarında yer alıp almadığını kontrol edin. (konaklama tesisinin yıldız standardı, havayolu veya karayolu şirketinin adı vs.)

    4-) Paket seyahat satın aldıysanız 1618 sayılı yasa ile zorunlu seyahat sigortası poliçe örneğini acentanızdan isteyin. (Bu poliçe taahhüt edilen hizmetin verilmemesi veya taahhüt edildiği şekilde verilmemesinden doğan zararlarınızı acentanın iflası halinde dahi toplam tur bedeline kadar karşılar.)

    5-) Tatil dönüşünde, her şeye rağmen ayıplı hizmet aldığınızı düşünüyorsanız, mutlaka hukuki yollara başvurmak üzere bir hukukçudan yardım alın.

    İyi tatiller.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 381
    Kayıt tarihi
    : 25.05.10
     
     

    HukukiBoyut, konu sınırlaması olmaksızın her türlü olay ve gelişmenin hukuki boyutunun ele alınarak ..