Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '07

 
Kategori
Su Sporları
 

Seyhan’ın suları Offshore’la coştu

Seyhan’ın suları Offshore’la coştu
 

Seyhan Baraj Gölü’nde bu yıl ikincisi düzenlen Uluslararası Türkiye Offshore Yarışları Adana ayağı başarıyla tamamlanırken kazanan yine “Adana” oldu.

İstanbul Offshore Kulübü’nün düzenlediği Uluslararası Powerboats&Yachts Dergisi Türkiye Offshore Yarışları’nın ikinci etabı Adana’da yapıldı.

Seyhan Baraj Gölü’nde ikincisi düzenlenen Offshore Yarışları, geçen sene olduğu gibi bu sene de nefes kesen heyecan dolu anlara sahne oldu. Adnan Menderes Bulvarı ve Yarımadayı dolduran onbinlerce kişi Seyhan Baraj Gölü’ndeki adrenalin şölenini heyecanla izledi. 10 takımın kıya sıya mücadele ettiği Adana etabında, İstanbul Haliç yarışlarında birinci olan Kerem Tuncel – Alpay Akdilek ikilisinin yönettiği “Stihl” adlı tekne birinci olarak adını yine zirveye yazdırdı.

Adana Valisi İlhan Atış’ın startıyla başlayan ve yaklaşık 1 saat süren zorlu mücadele sonrasında; Berna Mulhbauer – Josef Mulhbauer ikilisinden oluşan “Miele” takımı ikinci, Alpsel Mercan - Fatih Gürlek ikilisinden oluşan “MRC Racing” takımı üçüncü olurken, bu sene ilk defa yarışlara katılan Nevzat Arman – Kerem Zorlu ikilisinden oluşan “Adana Apa Racing” takımına En Centilmen Takım Ödülü verildi. Kazanan takımlar zaferlerini şampanya patlatarak kutladılar.

Dereceye giren takımlar ödüllerini Adana Valisi İlhan Atış ve Adana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Münif Yeğenağa’dan alırken, İstanbul Offshore Kulübü de Yeğenağa’ya katkılarından dolayı bir teşekkür şilti takdim etti.

Adana teknesinden “Adana Kebap” dağıtıldı

Adana’nın takımı olarak bu sene ilk defa yarışlara katılan ve yarışı 8. olarak tamamlayan Kebap desenli “Adana Apa Racing Team”, yarış sonrasında diğer takımlara ilginç bir jest yaptı. Yakıt ikmali sırasında teknelerine Adana Kebap alan Nevzat Arman – Kerem Zorlu ikilisi, yarış bitiminde bu kebapları diğer takımlara dağıttılar. Bu hareketlerinden dolayı “En Centilmen Takım” seçilen “Adana Apa Racing Team” üyeleri Arman ve Zorlu ikilisi, ödüllerini Adana Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Münif Yeğenağa’dan aldılar.

“Adana Apa Racing Team” Mersin etabında da yarışlara devam edecek.

Offshore’a büyük destek

Offshore Adana Etabı; Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ATO, AGİAD ve TÜYAP başta olmak üzere birçok özel kuruluşun büyük desteğini gördü.

Apa Makina’nın öncülüğünde Adana’da düzenlenen Uluslararası Offshore Yarışları’nın organizasyon hizmetlerini Pozitif Enerji üstlenirken, basın ve halkla ilişkiler hizmetlerini de Öncül/Sefa İletişim Hizmetleri sağladı. Öncül/Sefa İletişim Hizmetleri tarafından büyük bir özveri ile hazırlanan ve yarış sırasında dağıtılan “Offshore Adana” dergisi Offshore meraklılarının büyük beğenisini topladı.

Yarış havasında sıralama turları

26 Mayıs’ta düzenlenen sıralama turlarına da yoğun ilgi gösterildi. Cumartesi günü düzenlenen sıralama turları adeta yarış havasında geçti. Çok sayıda kişi sıralama turlarını Adnan Menderes Bulvarı ve yarımadan izlerken, Seyhan Baraj Gölü’ne bakan evlerin çatıları ve balkonları da doğal tribün görevi gördü.

27 Mayıs Pazar günü ise yarışı izlemeye gelen çok sayıda kişi Adnan Menderes Bulvarı’nı ve Adnan Menderes Yarımadası’nı hınca hınç doldururken, milyonlarca kişi de bu adrenalin şölenini Show TV’ ve Metro FM’den canlı olarak takip etti.

Dünyada en tehlikeli 5 ekstrem spor arasında yer alan Offshore Yarışları, İstanbul – Haliç ve Adana – Seyhan etapları ardından, Mersin, Kemer ve Bodrum’da yapılacak etaplarla nefes kesmeye devam edecek.

 
Toplam blog
: 118
: 1658
Kayıt tarihi
: 20.06.06
 
 

70'li yılların sonlarına doğru (1977 veya 1978... Belki de 1979...) tüm zamanların efsane dergisi..