Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '12

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
3566
 

Sezar salatası tarifi

Sezar salatası tarifi
 

SEZAR SALATASI NASIL YAPILIR


MALZEMELER:


1 Demet kıvırcık salata yada marul salata
150-200 gr tavuk göğsü yada but kısmı
2 dilim köy ekmeği
Eski kaşar peyniri
1 yemek kaşığı soya sosu,
2 gr muskat cevizi
1/2 çay kaşığı köri
1 diş sarımsak
karabiber, tuz, azıcık sızma zeytinyağı

Sos için:

2 adet yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı ançüez ezmesi yada bir adet ançüez
1 yemek kaşığı Balzemic sirkesi
1 çay kaşığı bal
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı hardal
karabiber, tuz

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini ufak ufak doğrayıp soya sosu, muskat cevizi, sarımsak rendesi,köri ve zeytinyağı ile marine edin. 1saat bekletin
salatayı ayıklayıp sirkeli suda bekletin ve daha sonra durulayıp salata kurutucusunda yada kağıt havluda fazla suyunu alın.
Tavuk etlerini yağsız ızgara tavasında suyunu çekene kadar pişirin.( Ben Delimanno seramik ızgara tavasında pişiriyorum. Sularını bırakmadan çok lezzetli pişiyor)
Pişen tavuk etlerini 10 dakika dinlendirin.
Ocak üzerine benmari usulü yumurta sarılarını pişmeden sürekli çırpalım.
salmonella bakterisi için yumurtaları asla çiğ kullanmayın. Benmari usulü hazırlanan sos bakteri barındırmaz.
Sosu çırparken bir yandan da sızma zeytinyağından ince ince verelim. Eğer kasenin çok ısındıysa ocak üzerinden alın. Çırpmayı kesmeyin ,kenarları tutmaması gerekiyor. Ançüez, sarımsak ezmesi ve limon suyunu da ekleyin.
Balzemic sirkesi ve karabiberi ve balı da ekleyin. Sosun tadına bakıp eksik gelen bir tat varsa ekleyip damak tadınıza göre ayarlayın.
Ekmekleri küp küp doğrayıp 200 dereceli fırında iyice kurutun.
Salata yapacağınız kaseyi sarımsakla ovun ve kıvırcıkları elinizde koparıp kaseye alın.
Üzerine 1 kaşık sos gezdirin ve biraz harmanlayın. Daha sonra etleri üzerine alın. Ekmekleri de istediğiniz miktarda ekleyin.
Ben peynir olarak eski kaşar kullanıyorum. Orijinalin de permasan var ama hem ekonomik oluyor hemde bizim peynirimiz daha güzel :)
Peyniri salata soyucusuyla kasenin üstüne soyar gibi kaşar peynirini rendeleyin.
Sostan biraz daha gezdirin. Öyle vıcık vıcık sos koymayın. Dilerseniz yerken tekrar ilave edersiniz. Her şeyi kararında eklemek lazım. Afiyet olsun. Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 47
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 6688
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster