Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '20

 
Kategori
Müzik
 

Sezen 'Konduramadı'

Sezen Aksu 'Demo 2' albümünden şarkılar dinlemeye devam ettiğimiz şu günlerde; sürpriz bir şekilde sıfır bir şarkı ile çıkageldi. 2 versiyondan oluşan 'Konduramadım' teklisini geçtiğimiz günlerde yayınladı. Sözü ve müziği kendisine, düzenlemesini Ozan Bayraşa'ya ait. Zeynep Bastık, Şanışer, Simge, Murda, Ayşe Özyılmazel, Kalben, Edis, Ezhel, Mabel Matiz Sezen Aksu’ya tatlı bir doğum günü hediyesi vermişler. ‘Konduramadım’ şarkısının bazı bölümlerine eşlik ettikleri görüntülerin kolajlandığı yeni bir video oluşturularak neşeli ve sevimli bir klip hazırlanmış.  
 
Oldukça neşeli bir şarkı, hazır pandemi dönemindeyiz, biraz canlar sıkkınken böyle tatlı ve ince düşünülmüş bir fikir insanın yüzüne hafif bir tebessüm getirmiyor değil. Üstüne kıpır kıpır hareketli bir parçanın seçilmesi de çok güzel olmuş. Hepimiz bunaldık orası ayrı bir konu.
 
Minik serçe de; bu hafta sonu sınava girecek öğrencileri de unutmamış; 'Sınavlara girecek olan genç arkadaşlara başarılar diliyorum. Kalbim ve dualarım sizinle, sınava girdiğinizde de dua ediyor olacağım.' diyerek farkını ortaya koyuyor. Bizi yeni şarkılara boğ, sıkılmayız.
 
 
Bilal Sonses'in 'Nefret'i 
 
Arka arkaya yayınladığı 'Görmedim Sen Gibi', Ziynet Sali ile yaptığı 'Yara' ve 'Sonu Gelmez'in ardından sözü ve müziği Bedo & Bilal Sonses, düzenleme de Denizkan Boz imzası taşıyan 'Nefret' ile yine gündemde. Eserlerini youtube kanalı üzerinden yayınlayan genç şarkıcı, olumlu dönüşlerden memnun. Yayınladığı an itibaren trend listelerine girerek kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. 'Nefret' farklı sounduyla yine dinleyici kitlesini tatmin ediyor. Ayrıca bu yazın gözde şarkılarından biri olacaktır sık sık dinleriz, ben dinliyorum mesela. 
 
 
Babalara teşekkür
 
Aşkın Nur Yengi'nin uzun bir süredir Sezen Aksu prodüksiyonlü yeni bir albüm hazırladığını biliyordum. Bu yıl mı yayınlanır mı diye düşündük ama malum pandemi süreci Aşkın Nur Yengi'yi de vurdu. Albüm öncesi sözü ve bestesi Sezen Aksu’ya, düzenlemesi Ayda Tunçboyacı ve İlker Bayraktar’a ait 'Baba' teklisini geçtiğimiz günlerde Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayınlandı. Sanatçı, bugüne kadar hep anneler için şarkılar yazılırken, özellikle kızlarının her zaman arkasında duran, her şeyi halleden babalara kızlarından bir armağan sunduklarını söyledi. Duygusal bir şarkı olan “Baba”da Yengi, babası Bahattin Yengi’ye, Sezen Aksu Sami Yıldırım’a, Ayda Tunçboyacı ise Onno Tunç’a olan özlemini ve baba-kız aşklarını müzikle dile getiriyor. Ayrıca Yengi'nin 1999 yılında yayınladığı 'Aşk Kazası' albümünde de 'Baba Evi' isimli şarkı da yer alıyor. Yeni şarkısıyla da baba özlemini bir kez daha yineliyor.
 
Yengi, 'Bu özel çalışma hem anne hem baba olmuş babalara bir dolu teşekkürü barındırıyor' dedi. Babalar Günü'ne özel yayınlanan şarkının duygusal klibinde sanatçının babasıyla olan fotoğrafı ve o karenin kara kalem çalışmasının yapılışı yer alıyor.
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..