Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Sezonun ilk derbisine doğru

Sezonun ilk derbisine doğru
 

Beşiktaş Milangaz çok formda


6 Kasım Pazar… 16:30… Sinan Erdem Spor Salonu

Beko Basketbol Ligi’nde sezonun ilk derbisi dördüncü haftada oynanıyor ve ligi namağlup götüren dört takımdan ikisi olan Beşiktaş Milangaz ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya geliyorlar.

Beşiktaş Milangaz sezona Avrupa’da yaşadığı kabusla başladı. Türkiye Kupası elemelerinde istikrarsız bir görüntü çizen Beşiktaş Milangaz lig başladığında ise tam olarak havaya girdi. Deron Williams’ın takıma ısınmasıyla beraber, Semih Erden de haftalar ilerledikçe forma girince ortaya muhteşem bir takım çıktı. Beşiktaş Milangaz ilk maçında zayıf Bandırma Kırmızı’yı yendikten sonra iki zorlu deplasmanda sırasıyla Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom’u yenmeyi başardılar.

Fenerbahçe Ülker ise oldukça istikrarsız bir görüntü çiziyor. Jerrels-Gist-Bogdanovic’in gelmesinden sonra Euroleague’e kötü bir başlangıç oldu. Ligde şu ana kadar ligin en zayıf takımları olarak gözüken Bandırma Kırmızı-Antalya-Trabzon’u rahat yendiler. Emir Preldzic formsuzken, Bojan Bogdanovic de deplasmandaki Antalya maçında berbat oynamıştı.

Beşiktaş Milangaz’da Deron Williams’dan zaten bahsetmeye gerek yok. 19 sayı-8 asist ortalamalarının ötesinde özellikle maçların sonlarında sorumluluk almaktan çekinmiyor. Marcelus Kemp de 25 sayı ortalamasıyla ligin istatistik lideri. Semih Erden de ligdeki maçlarda çok iyi oynadı ve son maçında double-double yaptı.

Bu maçta Fenerbahçe Ülker’in büyük sorunu Deron Williams’ı nasıl savunacakları. Geçen seneki maçta Ömer Onan’ın Iverson’ı durdurduğu hep akla geliyor. Deron ile Iverson aynı oyuncular değiller. Iverson hem sakattı, hem de takımdaki ilk maçıydı. Deron Williams ise uzun sayılır ve çok formda. Deron’u Bogdanovic’le durdurmaya çalışsalar o da zor, Bojan boy olarak bir avantaja sahip olsa da savunması çok zayıf. Jerrels da kısa kalıyor, bu durumda tek alternatif Emir Preldzic. Emir hızlı oyunu ve uzun kollarıyla Deron’u yavaşlatabilir. Fenerbahçe Ülker’de bu durumda en faydalı olacak isim kuşkusuz ki Thabo Sefolosha’ydı ama o da lig maçlarında forma giyemiyor.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..