Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '09

 
Kategori
Sinema
 

Shallow Hal

Shallow Hal
 

Shallow Hal


Son yazdığım blogun üzerinden epey zaman geçmiş. Milliyet Blog ailesine katıldığım günden beri çok sık blog yazmasam da iki blog arası sürenin bir haftayı geçmemesine özen gösteriyordum. Fakat son zamanlarda yaşamış olduğum yoğunluktan ötürü bu ara biraz uzadı. Ama ne yalan söyleyeyim iyi yanları da olmuş hani. Özlemişim yazmayı. Her neyse bugünkü yazımıza gelelim lafı uzatmadan. Bugün bir film eleştirisinde bulunacağım sizlere. 2001 Farrely Kardeşlerin elinden çıkmış olan Shallow Hal, ülkemizdeki gösterim ismi Alçak Adam olan film.

Hal(Jack Black), 9 yaşındayken babasını kaybeder. Bir peder olan babası Hal'e hayatta asla normalle yetinmemesini ve daima en iyisini aramasını vasiyet eder. Tabi ki bu durum kadınlar için de geçerlidir. Babasının vasiyetiyle beraber Hal, kadınların sadece dış görünüşlerine önem veren sığ bir adam haline gelir. Yakın arkadaşı Mauricio(Jason Alexander)'nun Hal'den aşağı kalır bir yanı yoktur. Hayatta kadınlar alanında tek gayesi en güzel kadını bulmak olan Hal, büyük bir şirketin başarılı bir çalışanıdır. Bir gün asansöre beraber bindiği guru olan Tony Robbins'in telkinleriyle kadınların sadece iç güzelliğini gören biri haline gelir. Düne kadar yüz çevirdiği kadınlar artık onun gözünde birer manken gibidirler. Çok geçmeden Rosemary(Gwyneth Paltrow) ile tanışırlar. Rosemary, Hal'in patronu Steve Shanahan(Joe Viterelli)'ın kızıdır ve oldukça kilolu bir yapısı vardır. Tabi Hal'in gözünde o nerden baksanız elli kiloyu geçmeyecek alımlı mı alımlı hoş bir bayandır. Rosemary ile geçirdiği keyifli günler boyunca Hal, Rosemary'nin iç dünyasında da yolculuk etmektedir. Rosemary Barış Gönüllüsü olarak çalışan, Çocuk Hastanesinde çocuklarla ilgilenen sosyal yönü oldukça güçlü biridir.

Bir gün arkadaşı Mauricio sayesinde içinde bulunduğu durumdan çıkar ve artık her şey olduğu gibi gözükmektedir. İlk başlarda afallayan Hal, aslında Rosemary'i ne kadar da çok sevdiğini anlar. Onunla beraber barış gönüllüsü olmak için Rosemary'nin evine gider ve filmimiz burada son bulur.

Bir komedi filmi için gerçekten güzel bir senaryosu olan Alçak Adam, güldürürken düşündüren tarzda filmlerden. "Güzelliğin ona bakanın gözlerinde olduğu" temasıyla bezenmiş oldukça keyifli bir film. Farrely Kardeşlerin <ı>Salak İle Avanak(Dumb And Dumber), Ah Mary Vah Mary(There's Something About Mary), Ben, Kendim Ve Sevgilim(Me, Myself And Irene) gibi filmlerin yönetiminde ve yapımında rol aldıkları göz önünde bulundurulursa Alçak Adam'ın kaliteli bir yapım olduğu kolay anlaşılacaktır.

Ailecek izlenecek bir film Alçak Adam. Akşam yemeğinizi yedikten sonra çayınızı demleyip, mısırınızı da patlattınız mı kesinlikle hoş vakit geçireceksiniz demektir.
 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..