Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Shrek 2’den yönetim dersleri

Shrek 2’den yönetim dersleri
 

Görüntü herşey değildir

İnsanları dış görünüşleriyle peşinen değerlendirip onlara kötü not vermek doğru değildir. Dış görünüşü yada konuşması kötü olan bir çok iyi ve güzel insan vardır. Sadece o kişi ile ilgili yeterince istihbarat yapıp suçlu yada kötü olduğuna kanaat getirmek gerekir. Öte yandan bir yönetici olarak kötü görünüşünüzü kullanarak insanları korkutabilir ve onlara bazı şeyleri zorla yaptırabilirsiniz.

Her başarılı yöneticinin bir eşeğe ihtiyacı vardır

Birçok yöneticinin Shrek’te olduğu gibi kendisini temsil edecek bir eşeğe ihtiyacı vardır. Örneğin yöneticinin yapmak istemediği yada adının greçmesini istemediği şeyleri o eşek yapacaktır. Ve eğer siz eşekseniz kibirinizin size ne yapmanız gerektiğini söylemesine izin vermeyin. Ve her zaman kendinize bir kaçış yolu ayarlayın.

Proje Yönetimi

Bir çok proje, bir prensesin hapsedildiği kuleden kurtarılmasına benzer. Yapacağınız her şeyi çok iyi planlamalısınızdır.

Düşünceli yönetim bedelini öder

Bazen ejderhayı öldürmek işi çözmez. Herkese hakkınıda vermek gerekir. Yani dışarıdaki düşmanı yenerken içerideki dostları kazanmak onları kaybetmemek gerekir. Eğer projelerinize ve diğer işlerinize bu gözle bakarsanız epeydir çalıştığınız kişilerdek ifarklı cevherleri keşfedebilir, başka projelerde daha verimli çalışabilme olanağını yakalayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..