- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sıcak Yaz Günlerinde Serinleten Bir Tat; Bici Bici
Sıcak yaz günlerinde serinlemek için farklı bir tat arıyorsanız çocukluğumun en güzel tatlarından buzlu “Bici Bici” muhallebisi tam size göre. Eski zamanlardan günümüze kadar gelen Çukurova Yöresi’ne ait tatlımızın yapımı için çok az malzeme gerekiyor, yapımı çok kolay ve zamanınızı almıyor.
Dilerseniz tarifimize geçelim.
MALZEMELERİMİZ:
1,5 Su Bardağı Buğday Nişastası
1,5 Su Bardağı Şeker
7.5 Su Bardağı Su
ŞERBETİ İÇİN
2 Litre Su
1.5 Su Bardağı Şeker (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Yarım Kahve Fincanı Gülsuyu
Çay Kaşığı Ucuyla Kırmızı Gıda Boyası
Buz
YAPILIŞI:
Nişastamızı, şekerimizi ve suyumuzu tenceremize alıyoruz. Orta ateşte, topak olmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. (Püf noktalarından biri tencereyi ocaktan alana kadar karıştırma işlemini bırakmamalısınız.) Göz göz olup koyulaştığında 5-10 dk kaynatarak koyu bir muhallebi elde ediyoruz.
Tencereyi ocaktan alarak muhallebimizi çok hafif ıslatılmış borcama döküyoruz. (Diğer bir püf noktası muhallebimizin kalınlığı iki parmağı geçmeyecek. Bu yüzden borcamınız küçükse iki farklı kap kullanmanızı öneririm. Çünkü muhallebi kalın olduğunda çatlar ve sulanma olur.
Muhallebimiz soğuduğunda buzdolabına alarak kıvamını almasını sağlıyoruz.(3-4 saat kadar)
Bu arada şerbeti için malzemeleri bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz. Gül suyuyla mis gibi bir şerbet elde ediyoruz.
Soğuyan muhallebimizi dolaptan çıkararak ister küp ister dikdörtgen şeklinde doğrayarak kasemize alıyoruz. Üzerini kaplayacak kadar şerbet ilave ederek üzerine buz rendeliyoruz ya da arzuya göre küçük kalıplar halinde buz ekliyoruz. İşte serin mi serin mis gibi “Bici Bici”miz hazır.
Şimdiden afiyet, şeker, bal olsun...
Bir sonraki buluşmamıza dek sağlıcakla kalın...
SİBEL YILMAZ