28 Ağustos '18
- Kategori
- Yemek - Mutfak
En Kolay Kısır Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 dal taze soğan
Karabiber
Pul biber
Kekik
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Tuz
Kaynar su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 dal taze soğan
Karabiber
Pul biber
Kekik
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Tuz
Kaynar su
Hazırlanışı
Kısır için, kapaklı bir kabın içine ince bulgur alınır, üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzu eklenir ve yarım parmak geçecek kadar kaynar su eklenerek kapağı kapatılır. Bulgurlar iyice suyunu çekince zeytinyağı, salça, tuz ve baharatları eklenerek karıştırılır.
Soğanlar ve diğer yeşillikler ince ince doğranarak bulgurların üzerine eklenir, karıştırılır. Kısırın tadına bakılır; gerekirse tuz ve limon suyu eklenir.
Hazırlanan kısır servis edilir.
Kaç Kişilik
6-8 Kişilik