Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Sıfır faizli kredi

Sıfır faizli kredi
 

Her kapıyı açan, hayatın kaynağı, ocak söndüren, çark döndüren; para.


Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ilk kez KOSGEB aracılığıyla imalatçı esnaf ve sanatkara, SIFIR faizli ve 18 ay vadeli 25.000 YTL’ye kadar kredi kullandırılacağını açıkladı.

• İlk 6 ayı ödemesiz, 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadeyle verilecek bu kredi faiz desteğiyle, esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 125 milyon YTL kaynak kullandırılacak.

• Açıklanan programa göre; Merkez Bankası’nın gecelik borç verme faizinin yüzde 20, 25 düzeyinde olduğu piyasa koşullarında, SIFIR faizli kredi kullanmak isteyen imalatçı esnaf ve sanatkar, 20 Ağustos 2008 Çarşamba günü mesai saati başlangıcı itibariyle, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası’na başvurabilecek.

• Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programından, esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı, kapasite raporuna sahip olan imalatçı esnaf ve sanatkarımız, KOSGEB Veri Tabanına kaydolarak yararlanabilecek.

• Program uyarınca, imalatçı esnaf ve sanatkar başına 25 bin YTL’ye kadar olan kredinin faizi KOSGEB tarafından karşılanarak imalatçı Esnaf ve sanatkarımıza ‘0’ faizli kredi kullanma imkanı sağlanacak.

• Başvurular direkt bankalara yapılacak.KOSGEB, yapılan başvuruları imalatçı kriterlerine göre değerlendirecektir. Teminat sorunu yaşayabilecek olan imalatçı esnaf ve sanatkarımız, Kredi Garanti Fonu’na başvurabilecektir.


____________________
Kaynak: IRC-Anatolia Bülteni ( www.irc-anatolia.org.tr)
Ayrıntılı bilgi için: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=4091

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..