Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Sigara ve Sakız ile Vatan Sevgisi Olur mu ?

Sigara ve Sakız ile Vatan Sevgisi Olur mu ?
 

İçiyorsan beni düşün...


İnsanoğluna atılmış en büyük kazık olarak sigara birinci sırayı alır. Sigaranın zararlarını yazıp sizleri meşgul etmeyeceğim. İrade sizin, para sizin, keyif sizin, can sizin yasal olan heryerde içebilirsiniz. 

Tüm insanlığın aciz , iradesiz ve duyarsız kaldığı benciliklerini açığa vurduğu bir illet demekten kendimi alamıyorum. Hikayemize başlayalım.

Sabah evden çıkıp asansöre bindiğim de iğrenç kokusu ile karşılaşıyorum. Sabahın ilk ışıklarında sokağa çıkmadan başkalarına saygı göstermeden sigara içmek hangi vatanseverin işi olablir ki? O iğrenç koku asansörü, koridorları kaplamış, Çocukları düşünmüyormusunuz, "sabredin dışarı çıkınca için şu zıkkımı" diyesim geliyor . Ölümü bu kadar mı çok istiyorsunuz.

Herşeyi ile hoşanmadığım tasvip etmediğim sigaradan kurtulmak ne mümkün, Otobüs durağına giderken yerler sigara izmaritleri ile dolu olduğunu görmeden edemiyorsunuz. Sitemizin önünde servis ve otobüs bekleyenlerden bazı komşularımız sigara içiyor, uzaktan hemen caddemizin alt tarafında giden öğrencilerin sesleri geliyor neşeli bir şekilde okul yoluna ilerlerken görülüyorlar, fakat tüm bu güzelliği ellerindeki sigaralar bozuyor. Özellikle kız öğrenciler, soğuğa çevreye aldırış etmeden çok marifetli bir iş yapar edası ile keyifle sigaralarını içiyorlar. Sitenin temizlik görevlisi belirdi, tek temizlediği şeyin sigara izmaritleri olduğu dikkatimi çekti, sitenin önü sigara çöğlüğüne dönmüş durumda. Avcılar'da Otobüsten indiğimde sabahın ilk ışıklarında kendini bana iyice hissettiren sigara ve izmaritlerini artık görememem mümkün mü? soğuk hava yağan yağmur ile beraber yürürken  otobüsten inenlerin öncelikle sigaralarına elt attığını görebiliyorum. Muhtemelen metrobüse yetişecekler o kısacık arada vazifelerini yapmaları gerekiyormuşcasına pek hevesliler. Onlarca sigara içildiğine göre bunlar bir yere atılacak değil mi? siz gördünüz mü sigarasını içtikten sonra çöp kutusuna atan bir şahsiyet. 

Bu düşünce ile gözlerim otomatik olarak yere odaklandı. Her yer sigara izmariti dolu, kaldırımlar, yol kenarı, merdivenler üst geçit her yer sigara izmariti dolu.

Sigara içenlere sesleniyorum. Lütfen kendinizi düşünmüyorsanız, eşinizi, çocuğunuzu, çocukları ve çevrenizi düşünün. Her yönü ile gereksiz zararlı bir şey bu. Bile bile lades demenin kimseye faydası olmadığını hepimiz biliyoruz değil mi?

Saygıyla sevgiyle rahmetle andığım canım Babam "Hamdi Kaptan" bir sigara aşığıydı. Sigarası bir yana herşey bir yanaydı. Çocukluğumdan başlayarak tasvip etmediğim ve anlaşamağım bir konuydu sigara.  Babam 2008 yılında  akciğer kanserine yakalana kadar.

Bu sabah güne sigara ile başladım fakat sakız ile devam ettim." Sabah birşey daha dikkatimi çekti : SAKIZ". Sigara izmaritleri yerlerde yalnız değiller, yerlerde kalıcı bir iz bırakan ve zemin ile bütünleşen sakızlar azımsanmayacak çokluktaydı. Gerçekten inanılmaz heryer izmarit ve sakız ile dolu.

"Sigara ve Sakızın" vatan sevgisi ile ne alakası var diyeceksiniz. Kimse kusura bakmasın heryerde her ortamda vatan sevgisinden bahseden bizler sözde vatan severiz. En ufak bir olayda vatan sevgisi nutukları atarken içtiği sigarayı sokağa atıyor muyuz, arabamız sigara kokmasın diye, sigaranız içtikten sonra camdan dışarı atıyor musunuz, evin balkonunda, mutfağın camında içtiğiniz sigarayı dışarı atıyor musunuz. Malesef atıyorsunuz.

Kusura bakmayın sayın sigaracılar siz "vatanınızı sevmiyorsunuz", bir sigara keyfine vatan topraklarınızı kirletiyorsunuz. Vatanımı seviyorum, milliyetçiyim demekle milliyetçi olunmuyor.

Para verip aldığınız bir madde ile nerlere zarar verdiğinizin farkında  mısınız.

Siz Milliyetçi ve Vatansever dostlarımız.

 

Saygılarımla

Ali CANTAŞ

 "Not: Sigara fabrikalarına sattıkları sigaranın %25 i kadar izmarit toplama zorunluluğu getirilmeli"

 
Toplam blog
: 48
: 1239
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Köklerim Karadenizin doğusun da doğmuş ve 1500 yıllara kadar dayanan orjinal Türk bir ailenin çoc..