Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sigarasız haller

Sigarasız haller
 

Sigara yasağı ısrarla zirve yaptı. Sağlığımız adına büyük iyilik. Bana koymaz, günde bir tane evimde tellendirdiğim sigaraya yasak gelse ne olur gelmese ne olur? Peh! Fakat milletin her hissi eksik kalacak şimdi ona üzülüyorum. Keyiflendiğinde yaktığı sigarasına, kederlendiğinde yaktığı sigarasına, sinirlendiğinde yaktığı sigarasına yasak geldi herkesin. Yakında duygularına da yasak gelir bu milletin ama hiç şaşırmam. ( ?! )

Sigara içmeyi destekleyen bir düşünce yapım yok. Bu yasaktan önceki halinden son derece memnundum hatta. Ama herkes kendi seçimlerinden mesul değil miydi bu hayatta kimseye zor kullandırarak kendine iyi baktıramayız ki. Bununla birlikte bir sürü şey yasaklanmalı bence sağlıklı hayatlar için ama yazsam paragraflarca ne fayda? Olan işsiz ekibinin tek barınağı kahvehanelere oldu. Evinde karısından yasaklıydı, artık devletten de yasaklı. Nereye sığınsın şimdi bu itilmiş gariban ordu?

Görsel tüm alanlarda da kullanımı yasaklandı. Reklamda, filmde, dizide maşallah herkes çok sağlıklı! Rol icabı kötü adamsan leş görüntü vermek için sigaraya sığınmak yok. İyi kötü kimsenin denize nazır bir keyif sigarası içip, duyguyu "hayata da böyle püflerim" şeklinde aktarma şansı yok. Sigara ile seksi görünmek, cool tavırla objektife poz vermek artık James Dean zamanında kaldı. Hissiyatına, haline tavrına başka aksesuar bul canım kardeşim.

Belki satırlarımızda da “sigara” kelimesini kullanmak özendirici olabileceği için yasaklanabilir kim bilir? En kolayıydı be bir sigara ile kim ne hissediyor anlatmak. Gel de işin yoksa uzun uzadıya tasvir et şimdi hüznü, kederi, keyfi…

Bir de komik bir değerle yasaklamışlar ki içmeyi, gerçekten caydırıcı. Yasaklı yerde sigara içmenin bedeli altmış dokuz Türk Lirası. Yuvarlayamamışlar onu yetmişe niyeyse? Otuz bir Türk Lirası deseler içeni, çekeni çok olurdu meretin de, bu rakam gerçekten çağrışımı nedeni ile son derece ürkütücü ve itici. “ İç bak, neler oluyor, tersini yüzüne çeviririm senin” der gibi.

Herkes yatak sonrasına saklasın bence sigarasını. Her duygusunu topluca tatmin etsin. Evindeki mahrumiyetine karışamadığı gibi nasılsa sigarana da karışamaz. Tabi bu saçma öneri, bir sigara içeceğim diye kontrolsüz bir nüfus patlamasına yol açabilir ama her şey Sayın Başbakanın emri, sonuçta üç çocuk yapınız diyen de kendisiydi!

Bu yazıyı okurken sigara içmediğiniz için teşekkür ederim. İçseniz de en fazla “bana ne yahu keyif sizin, yasaklar son derece cezp edicidir, sizi anlıyorum” der geçerim. Hem nasılsa en kısa zamanda cin fikirli bir sigara sever konuya çözüm yaratacaktır bekleyip, görelim derim.

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..