Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sihirli kutuda kölelik düzeni

Sihirli kutuda kölelik düzeni
 

Fetih 1453 filmi fragmanı ile fırtına kopardı, hayran bıraktı haberlerinin üzerinden henüz bir hafta geçmeden, bugün Birgün Gazetesi'nde yer alan 'Osmanlı'dan Yeniçeri'ye para yok' mealindeki haber, eğlencenin ardındaki çirkin yüzü  bir kez daha açık etti.

Dizilerdeki çalışma ortamından şikayet eden set çalışanlarının, başrol oyuncularının sızlanmalarına omuz silkmek kolay da,  oyunculuk hayaliyle yola çıkıp arafta kalanların, ajansların 'bu adam 80 TL' dedikleri insanların yaşadığı haksızlık öyle kulak ardı edilecek cinsten değil.

Amele pazarlarındaki inşaat işçileri gibi oyuncu kahvelerinde seçilmek için bekleyen, onlar üzerinden para kazanan ajanslara kayıt yaptırıp hep umut eden  bu insanlar, yapımcı için sadece birer rakam olarak anılırken, seyirci için ise görüntüdeki ayrıntı olmayı bile başaramıyor çoğu zaman.

Bir hayalin peşinden gitme inadıyla sigortası, emekliliği, güvencesi olmayan bir iş seçen bu insanlar, tıpkı çocuk işçiler gibi sömürüye en açık kitleyi oluşturuyor.

Oysa ki insan ecdadının tarihi değiştiren, yeni bir çağ başlatan şanlı hikayesini beyaz perdeye aktaranların daha hassas olmasını bekliyor.

Oysa yapımcı firma 13 bin figürana ücretleri ödenmedi iddiası karşısında, 'ama boyları kısaydı' şeklinde açıklama yapabiliyor.  Hatta açıklamada 'Ajans bu adam 80 lira diyor ama o adam kısa, 80 lira olamaz' ifadesi ile isyan ettiriyor.

 
Toplam blog
: 2
: 104
Kayıt tarihi
: 12.12.11
 
 

Editör ..