Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Şile açıklarında gemi battı

Şile açıklarında gemi battı
 

ŞİLE AÇIKLARINDA GEMİ BATTI


Bugün başta İstanbul, Ankara olmak üzere, Türkiye’nin birçok yerinde şiddetli fırtına meydana geldi. İstanbul’da rüzgârın hızının, ilk vurduğu anda 102 km çıktığı söyleniyor. Bilim adamları yaşananları olağanüstü olarak niteliyorlar. Önümüzdeki 2–3 gün boyunca risk olduğunu belirtiyorlar. Ankara’da sabaha doğru müthiş bir uğultu ile uyandım, hemen cama koştum, dışarı baktığımda ulu çınar ağaçları o kadar hızlı sallanıyorlardı ki. Apartmanın üzerine devrilecek gibi oluyordu. Bir yandan da karla karışık yağmur yağıyordu. İklim üzerindeki bu değişmeler küresel ısınmanın bir sonucu olsa gerek. Tabi buna etki eden başka nedenler de var. En güzel açıklamayı bilim adamları verecek. Aşağıda Şile açıklarında batan gemi hakkında internete düşen yazıyı iletiyorum. Fırtınasız, afetsiz günlere selamlar.

NAHİDE ÇELEBİ

Şile açıklarında gemi battı
Fırtınanın etkili olduğu İstanbul'da Şile açıklarında kömür yüklü bir gemiyle irtibat kesildi, geminin battığı belirtiliyor.

Şile açıklarında batan "Volga-Balt 199" adlı kuru yük gemisini arama çalışmaları sürüyor. Soluna Denizcilik Şirketi'ne ait "Volga-Balt 199" adlı St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 grostonluk 110 metre boyundaki geminin, AIS sinyali ve iletişimi saat 10.20 civarında Şile açıklarında kesildi. Bunun üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nce "Kıyı Emniyeti-1", "Kıyı Emniyeti-3" ve "Kurtarma-4" römorkörü bölgeye sevk edildi. Gemiden en son saat 10.30 itibariyle "EPİRB" sinyali alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığı da arama çalışmalarına destek için Şile açıklarına bir helikopter gönderdi. -"Kaptan: Şiddetli fırtınaya maruz kaldık"-  Rusya'dan Antalya'ya giden, 3 bin 300 ton ağırlığında kömür taşıyan gemide 11'i Ukraynalı, 1'i Rus 12 kişilik mürettebat bulunduğu belirtildi. Bu arada, Soluna Denizcilik Şirketi yetkilisi, söz konusu gemi ile irtibatın sabah 10.00 itibariyle kesildiğini, durumu hemen ilgililere bildirdiklerini kaydetti.Yetkili, yaptıkları son görüşmede geminin kaptanının şiddetli fırtınaya maruz kaldıklarını ifade ettiğini belirterek, gemiden daha sonra haber alınamadığını bildirdi.

KİLYOS'TA GEMİ SÜRÜLENİYOR

Bu arada, Kilyos'ta da bir gemi sürüklenmeye başladı. Makine arızası olduğu ifade edilen gemi karaya oturtularak kurtarılmaya çalışılıyor. Dumanların yükseldiği gemide de 14 personelin bulunduğu açıklandı.   Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kilyos'ta sahile sürüklenen gemide herhangi bir can kaybının tespit edilmediğini ve kurtarma çalışmalarını sürdür dürüldüğü bildirdi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkeli Demir Sahası Dalyan Burnu önlerinde, "makine arızalı durumda, demir taramak suretiyle sahile sürüklenerek tehlikeye maruz kaldığını" bildiren "Antigua & Bar buda" bayraklı "BBC Adriatic" isimli gemiyi kurtarma çalışmalarına devam edildiği kaydedildi. Geminin karaya oturma ihtimaline karşı can kurtarma amaçlı kara tahlisiye ekiplerinin de olay yerine sevk edildiği bildirilen açıklamada, "Herhangi bir can kaybı ve çevre kirliliği rapor edilmemiştir" denildi. 62 TANKER ROTASINI DEĞİŞTİRDİ Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli  poyraz, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 62 yerli ve yabancı  bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman, zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz  nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi  sahiline çevirdi. Poyrazın sabah saatlerinde hızını azaltmasının ardından, 45 yerli ve  yabancı bandıralı şilep ve tanker, boğazlardan geçmek üzere demir aldı. Diğer  gemiler ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'deki bekleyişlerini  sürdürüyor. Öte yandan, Marmara Denizi'ne açılan balıkçı tekneleri de poyraz  nedeniyle geri dönerek Şarköy, Müref’te ve Hoş köy balıkçı barınaklarına sığındı.Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın, zaman, zaman  karayele dönüşerek etkili olacağını bildirdi

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..