Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Silivri'de sivil darbe girişimi!

Silivri'de sivil darbe girişimi!
 

internetten alınmıştır.


Dün, CHP dahil çeşitli marjinal gruplar Silivri'de sivil darbe girişiminde bulundular. Karar açıklaması beklenen mahkeme kuşatıldı. Tam anlamıyla hukuka darbe girişiminde bulunuldu.

CHP'li vekiller mahkeme salonunda "acılı" lahmacun yiyerek, mahkemeye ve hukuka olan "saygı"larını sergilediler.

Bu defa, sivil güçler, Silivri'yi boşaltmak için darbe denemesinde bulundular. Ama, beklendiği gibi, asker darbesi yiyerek kuşatmayı kaldırmak zorunda kaldılar.

Cumhuriyet'in adında Halk olan Partisi, İP ile omuz omuza hukuku ayaklar altına alma mücadelisine girişti. Böylece, bu ülkeyi demokrasi ve hukuk çerçevesinde yönetebilecek bir parti olmadığını bir kere daha göstermiş oldu.

Biz hep söyleyip durmuyor muyuz, CHP artık marjinal bir partidir diye...İşte onlar da, bunu isbat edercesine, diğer marjinal gruplarla işbirliği içerisinde mahkeme basıyorlar.

Türkiyede, darbecilerin sadece "askerler" olmadığı, asıl darbecilerin siviller olduğu, bu sivillerin kışkırtmasıyla askerlerin darbeler yaptığı gerçeği bir kere daha görüntülenmiştir Silivride...

Yassıda mahkemelerinde seçilmiş Başbakanlarının asılmasını hala "karşı devrimci"lere haddini bildirmek olarak gören bu zihniyet, bugün hukukun normal işleyişine tahammül edemiyor; mahkeme basıyor...

Kafası darbeden başka bir şeye işlemeyen bu zihniyet, bu çağın zihniyeti değildir. Ecdadımızın dediğine bir ilave yaparsak gerçeği veciz şekilde ifade etmiş oluruz:

Bir adamın adamlığı ya yolculukta, ya alışverişte ya da "yargılamada" belli olur. Bakınız, Rahmetli Menderes, o uydurma mahkemeye bile saygı göstermiş, onları bile hukukçudan saymıştı.

Siz, gerçek bir mahkemeye bile saygı duyamıyor, mahkemeden adam kaçırmaya çalışıyorsunuz.

Bunun bir zamanların Teksas'ındaki beli silahlı haydutların yaptığından bir farkı var mıdır?

Bu milletin tarihi  gurur verici  nice "Meydan Muharebeleri" ile doludur ama dünkü "Silivri Meydan Muharbesi" ülkemiz adına utanç kaynağı olarak tarihe geçti...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..