Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Altan ve ekibi Taraf'tan ayrıldılar...

Ahmet Altan ve ekibi Taraf'tan ayrıldılar...
 

Gazetenin sahibi Başar Arslan ve Ahmet Altan


Askerlikte 'fıçı nöbeti' denen bir efsane vardır. Taraf gazetesi de aslında bir fıçı nöbeti idi ve artık ona gerek kalmadığından ufak ufak kendisini feshetme yoluna girmiştir. 

Dediklerimin daha net anlaşılabilmesi için isterseniz gelin, 'fıçı nöbeti' nedir öncelikle ona bir bakalım. 

Birliğin nöbet kulübesi olmayan bir yerinin, belirli bir süre için orada yapılması gereken iş bitene kadar kontrol altına alınması, gözlenmesi gerekmektedir. 
 
Bu, yeni kulube yapmaya gerek duyulmayacak kadar kısa bir süredir. Derme çatma bir kulübe yapılıp, nöbetçi askerin sözde güvenliğini sağlamak için de savunmasız nöbet yerine bir fıçı yerleştirilir ve bu durum askerlerin nöbet çizelgesine de eklenir. 
 
Gel zaman git zaman 'o iş' tamamlanır ve fıçı'ya da gerek kalmaz ama alışkanlıkla hala askerler oraya gidip nöbet tutarlar, ne için ve neden olduğunu bilmeksizin. 
 
Aradan bir süre geçtikten sonra, kafası çalışan bir komutan gelir, fıçının varlığının sebebini merak eder ve öğrencinince de yapması gerektiği gibi kaldırılmasını emreder. Böylece askerler de boşu boşuna nöbet tutmaktan kurtulmuş olurlar. 
 
Taraf, zamanında belirli misyonları yerine getirmek üzere, bu amaç için çalışabilecek malzemelerle inşa edilmiş bir fıçı idi. Herkes kendisine verilen görev gereği orada nöbet bekliyordu ve bunların isimleri Ahmet ya da Mehmet olmuş çok da farketmiyordu. 
 
Yalnız o gazetenin misyonu, askerlikteki kadar saf ve masumane değildi. Amaç birliği korumak değil tam aksine varolan birliği bozmaktı. Fıçıyı oraya koyanlar da bizim kendi askerlerimiz değildi. Görev tanımı çerçevesinde 'İçimizdeki İrlandalılar' görevlerini yaptılar, birlikten bilgi ve belgeleri bavullarla dışarıya taşıdılar ve böylece isteklerine de ulaştılar.
 
Komutanlar Balyoz'dan, Ergenekon'dan içeride, birliğin lojmanları da 'kentsel dönüşüm'den yerlerde olunca, kısaca artık Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Neşe Düzel yazsa ne olur yazmasa ne olur durumuna gelindi ve fıçıya da nöbete de, taraf'a da gerek kalmadı. 
 
Yeni maceralarda görüşmek üzere nöbeti başkalarına devrederek emekleri(!) karşılığında alınlarının terini dökerek, analarının hak sütü gibi helal paracıklarını yemek üzere bir süre köşelerine çekilmenin hazırlıklarını yapıyorlardır şimdilerde, bu halk kahramanları muhtemelen.
 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..