Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Şımarıklık basitliktir!

Şımarıklık basitliktir!
 

Şımarıklık son derece iticidir ve sadece basit insanlara özgü anormal davranış biçimidir..


Şımarıklık, diğer adı densizlik…

Bulundukları ortamda, tüm dikkatleri üzerine çekmek isteyen basit insanlara özgü davranış biçimidir… Şımarık insanların davranışları gibi kullandıkları üslup da basittir. Sürekli alaycı tavır takınmayı marifet sanarlar. Her zaman etrafından ilgi ve özveri bekleyen bu tarz insanlar, toplumda hiç kimseyi umursamaz görünerek ilgi çekmek için anormal davranış içerisinde bulunurlar.

Şımarıklığın en büyük nedeni, kişinin bazı özelliklerini diğer insanlardan üstün görmesidir.

Daha akıllı, daha eğitimli, daha mevki sahibi, daha güzel…. olduklarını düşünmeleri nedeniyle şımarıklığı kendilerinde hak görürler. Kendilerini mükemmel gördükleri için hiçbir şeyi beğenmezler. Beğenseler dahi bunu belli etmezler..

Örneğin, arkadaşlarıyla lüks bir restorana giden şımarık insan, hayatı boyunca böyle lüks bir ortama gitmemiş bile olsa, muhakkak kusur bulur. Ya yemeklerine kusur bulur, ya manzarasını beğenmez, ya da garsonların hizmetlerinden memnun kalmaz.

Üf nerden geldik buraya yemekleri hiç güzel değildi, mekan da içimi sıktı, ruhum daraldı gibi sözlerle buradan daha güzel yerlere gittiğini ima etmeye çalışır etrafındakilere..

Restoranın lavabosuna gitse, musluğu açıp ellerini yıkadıktan sonra, o musluğu tekrar kapatmaya tenezzül etmez, elleri kirlenmesin diye. O su boşu boşuna akar… nasılsa gelen kapatır der düşüncesiz insan..

Şımarık insanlar, yaşının olgunluğuna ulaşmamışlardır.

Kimi zaman çocuksu tavırlar takınarak, sanki masumiyet havası vermeye çalışırlar kendilerine. Şımararak samimi, içi dışı bir gibi görünmeye çalışırlar. Oysaki tamamen samimiyetten uzak, yapmacık tavırlar içindedirler. Genellikle böyle insanların çevreleri de kendileri gibi oldukları için samimiyetsizliği, şımarıklığı doğal karşılarlar.

Lakin kendileri gibi olmayanlar için, onlarla aynı ortamda bulunmak oldukça rahatsız edicidir.

Şımarık insanlar için, herkes tarafından beğenilme arzusu vardır.

İnsanın doğası gereği, kabul görmeye, beğenilmeye, motive edilmeye ihtiyacı vardır. Ancak beğenilmek, kabul görmek için şımararak anormal davranışlar içerisine girmeye gerek yoktur..

İnsan ne kadar ağır olursa o kadar değerlidir, o kadar asildir.

Bir söz vardır ‘’ ağır taşı ne yel alır ne sel’’ diye sanırım şımarık insanların bu söz üzerine güzelce bir düşünmeleri gerekiyor.

Sözün özü;

Şımarıklık, basitliktir....

Eğitim seviyesiyle, mevkiiyle, makamla, güzellikle.... alakalı değildir. Olsa olsa, kendini bilmezliktir, görgüsüzlüktür.

Bir insanın, sahip olduğu bazı özelliklerden dolayı şımarık davranışlarda bulunması insanı yüceltmediği gibi, basit ve gülünç duruma düşürür. Üstelik şımarık insanlar belki farkında değillerdir, etrafındaki insanlar asaletlerinden dolayı seslerini çıkarmıyorlardır lakin bu tarz insanlar oldukça rahatsız edicilerdir.

Bugün insanlara tepeden bakmak kolay.. Ama ya yarın? O gün geldiğinde Yaratıcının önünde el pençe durması var..

Sevgi ve ışıkla..

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..