Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Şimdi ismini hatırlamadığım, hoşçakal

Şimdi ismini hatırlamadığım, hoşçakal
 

Küçük bir otel odası geçen geceden kalma etrafa sinmiş ter ve alkol kokuları. Her otel odasında bulunan aynalı bir komidinin önünde, küçük bir not. Henüz yeni uyanana nufus kağıdı genç, saçları erken beyazlamı bir yeni yetme. Uyanır uyanmaz el yordamıyla sigarasını arayan, orta boylu, zayıf, esmer bir çocuk. O sabaha kapının eşiğinden bakıldığında eminim böyle görünüyordu her şey

El yordamıyla bulduğu sigarasını yaktıktan sonra bir kez daha yatrağa bırakıyor genç vücudunuç Sigarasından çıkan dumanlar odayı dolduruken henüz yeni yeni ayılan zihninde bir şeylerin eksik olduğu canlanıyor. Kaybettiği şeyin önemli mi önemsiz mi olduğunu fark edemeden nerde olabileceği hakkında tahminler üretmeye başlıyor. "Lobi, lavabo, vs." Aklından basit bir kaç şey geçiyor. " Çıkar gelir şimdi" diyor kendince.

Kaç dakika geçtiğini bilmiyor. Saatle pek arası olmayan bir yeni yetme. Vaktiği yaktığı sigara sayısına göre aklında tutuyor. Ona göre oda da dört sigara içimi beklemişti. Bir hışımla lavaboya giriyor. Yüzünü yıkıyor. Aynada kendine bakıp, o an anlıyor. Kaybettiği şeyi bir gecede ne denli önemsemişti.

Lavabodan gözleri yaşlı çıkıyor. Ama kararlı bu kez. Gidene dur diyecek.

Yeni aldığı kararın heycanıyla üstünü değiştirmey başlıyor. Geceden kalma kotunu değiştirme gereği duymadan üstüne bir t-shirt alıyor ve eline de ceketini alıp hemen kapıya yöneliyor.

Dün gece aklına geliyor. Barda onunla tanışması, kızın bu yeni yetmeyle sıcak ilgilenişi ve aylar sonra ilaç almadan deliksiz uyuyuşu. Aynalı komidinin önünde gözleri bir kez daha yaşlanıyor. Daha silmeye fırsat bulamadan gözleri notun üstüne odaklanıyor.

Yatağın üstüne oturup notu açıyor. El yazısı çok yabancı geliyor. isimde yok ama tahmin etmesi çok güç değil. Sadece birkaç kelime, soğuk bir kaç kelime. "Dün gece için teşekkürler. Sana bir tavsiye bu kadar çabuk bağlanma kimseye." Bu sözler o kadar çok koymamıştı ama son dört kelime yıkıp geçmişti yeni yetmeyi.

"Şimdi adını hatırlamadığım, hoşçakal."

 
Toplam blog
: 28
: 637
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

Adana'da lise öğrencisiyim, yazılarımı amatör olarak canım istediği günlerde yazıyorum. Genelde habe..