Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Sınav

Uludere’de katledilen 35 insan... Ve bir insana biçilen en yüksek bedel: 22 Bin lira...

Bunca insanın katledilişinin nedenlerini ve niçinlerini sorgulayan az sayıda duyarlı insanın olmasının yanında, vicdanları körelmiş, ırkçı ve şovenist gözle bakanlar da var.

Paranın tanrılaştırıldığı gününüzde, bu “tanrıya” hükmedenlerin uşakları, “deneme ve yanılma” sistemiyle halkların tepkilerini, kurum ve kuruluşların kendilerine olan bağlılıklarını test etmektedirler.

Bu katliam da, bu “test”in bir parçası. Yani teste tabi tutulan Türk ve Kürt haklarının sınav sorularından sadece biri...

Birinci neden, ülkenin güneydoğusunda yaşanan kirli savaştan kendilerine çıkar sağlamak ve oradaki önemli noktaların kontrollerini ellerine almak isteyen “hükmedenlerin uşakları”,  baskı, zulüm ve dayatmacı politikalarıyla geldikleri yerleri sağlama almak istemeleridir.

Eğemen ve sömürgeci güçler tarafından kendilerine biçilen elbiseleri giyen ve verilen rolleri hatasız oynayan bu kuklalar, güvenceye aldıkları koltukları sayesinde, hizmetlerine aldıkları emek, insanlık, barış düşmanı “kul”larıyla egemenliklerini pekiştirmek istemektedirler...

İkinci neden ise, kendilerinie bağlı kurum ve kuruluşlarda, hükmedenlerin çıkarları doğrultusunda köklü değişikler yapmak. Uşaklarına yaptırdıkları katliamı değişik kurum ve kurluşların hatalarıymış ve sanki yanlışlıkla yapılmış gibi göstererek, kavram ve düşünce kargaşalığı yaratmak.

Doğan sonuca göre de kendilerine uymayan kurumları yeniden yapılandırmak, kendilelerine “biat” etmeyen yöneticileri de bu yolla o kurumlardan uzaklaştırmak.

Üçüncü bir nedende, bölgedeki insana ve o insanların haklarını savunan kurum ve kuruluşara bir mesaj vermekti. Buna göre, o bölgededeki insana, “hükmedenler istemedikçe sizin yaşam hakkınız bile yoktur”, denilmek isteniyor.

Bunu da katliam sonrasında yapılan açıklamalarda anlamak olası, tabii bunları doğru anlamaya çalıştıysak eğer...

Önce saklamak istediler, basına yayın kuruluşlarına sansür uyguladılar (bazı kurumlarda o katliama ortak olup otosansür uyguladılar). Hemen arkasından, katliamın hangi yanlışlıklar (!) sonucu olduğunu açıklamak isterlemiş gibi, gözden çıkardıkları kurum, kuruluşların ve kişilerin üstlerine yıkmak istediler... O da yetmedi, timsah gözyaşları döktüler, yapmacık başsağlığı mesajları yayınladılar... Fayda etmedi, kendi yanına aldıkları birkaç paralı askerlerle kendi kayamamını dövdürüp provakasyon yaratmak istediler... Acaba bir “isyan” süsü verip, daha çok insan öldürebilir miyiz diye hesaplar yaptılar... Ve oda yetmedi, hasap soran ve sorgulayan katliamdan canı yanan insaların yakınlarını ve akrabalarını tutukladılar... O da yetmedi, “biz sizin yakınlarınızı katlettik, ama heşeyin bir bedeli vardır, onlarınki de ancak adam başı 22 bin lira, verelim razı olun” dediler... Bu da yetmeyecek...

Bu insanlık ayıbını, vicdan sahibi olan herkes, insanlık onuru olan her birey sorgulamalı...

“Tanrıya” hükmedenlerin, din, dil ırk ayrımı yapmadan egemenliklerini sürdürmek için, kul edindikleri uşakları aracılığıyla her yolu deneyeceklerini bilerek ve düşünerek hareket etmeli. Özellikle Türk ve Kürt halkları (diğer halklarıda yanlarına alarak), bu konuda daha uyanık, daha bilinçli olarak emek, barış ve özgürlük temelinde kenetlenmelidir. Bunun, bağımsızlık yolunda var ya da yok  olma mücadelesi olduğu unutulmamalıdır. İnsanım diyebilen herkes, vicdanlarının da sesiyle, bunun bir “ölüm kalım sınavı” olduğunu, bir ucununda yarın kendisine dokunacağını, ona göre yerini ve tavrını belirlemesi gerektiğine inanıyorum...

Savaşsız, sömürüz, katliamsız, eşit, bir yaşam için sınav...

Özgürlük ve barış için sınav...

Halkların kardeşliği için sınav...

İnsanlağımızı yeniden sorgulamamız için sınav...

Geç kalmamak için sınav....

Sıranın bize gelmemesi için sınav.... SINAV.... SINAV...

İsmail Özşahin / 02.01.2012

 
Toplam blog
: 9
: 275
Kayıt tarihi
: 05.01.12
 
 

Eğitimci Egitim Yüksek Okulu Nigde / Egitim Yüksek Enstitüsü / Sailer Institut Köln C..